Lockdown met drie weken verlengd

Lockdown Pixabay

Foto: Pixabay

Zondag 10 januari vond er overleg plaats in het Catshuis over de stand van zaken rondom het coronavirus. De huidige lockdown wordt waarschijnlijk met drie weken verlengd en voor bepaalde sectoren wordt het steunpakket uitgebreid. Dat meldt NOS.

Bronnen vertellen aan de NOS dat het kabinet het aantal besmettingen nog steeds te hoog vindt en zich zorgen maken over de Britse mutatie van het coronavirus. Daarom vindt het kabinet het niet verantwoord om de huidige maatregelen nu te versoepelen. De lockdown duurt waarschijnlijk nog drie weken langer. Alleen de basisscholen gaan misschien eerder open. Dat is afhankelijk van onderzoek naar de mogelijke gevolgen van de Britse variant voor leerlingen in de basisschoolleeftijd.

Het zou ook kunnen dat er extra maatregelen bijkomen, bijvoorbeeld in de groepsgrootte. Eerder berichtten verschillende media als het Dagblad van het Noorden dat het kabinet ook zou overwegen om meer winkels te sluiten. Daar is nog niets overbekend. De verschillende brancheorganisaties zetten zich in elk geval in zodat de lokale versspecialist open kan blijven.

Wel wil het kabinet voor bepaalde sectoren het steunpakket uitbreiden. Dit moet voorkomen dat veel bedrijven alsnog omvallen.

***update 12 januari 20.00: Uit de persconferentie van vanavond blijkt inderdaad dat de huidige lockdown met drie weken wordt verlengd. Er komen extra steunmaatregelen. Het kabinet denkt na of de maatregelen nog verder moeten kunnen worden uitgebreid. Hierbij noemde Rutte een avondklok. Over het sluiten van meer winkels is niet gesproken.

Bron: NOS

 

Dossiers
Lees ook
Beurs Tavola verplaatst naar 2022, online editie en A taste of Tavola in 2021

Beurs Tavola verplaatst naar 2022, online editie en A taste of Tavola in 2021

De internationale vakbeurs Tavola verschuift vanwege het coronavirus naar maart 2022. Wel komt de organisatie met twee alternatieven voor 2021. Namelijk Tavola online en A taste of Tavola tijdens Broodway & Meat Expo in september 2021. De organisatie heeft de ontwikkelingen rondom de covid-19 pandemie nauwgezet gevolgd. Vanwege alle strenge maatregelen...

BOA-Platform - Samenwerking in handhaving

BOA-Platform - Samenwerking in handhaving

Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) zijn belast met de handhaving van de Drank- en Horecawet (DHW) en van de Tijdelijke regeling maatregelen covid-19.

Corona

Corona

In de tien maanden sinds Corona voor het eerst geconstateerd werd in Nederland, heeft het virus diepe sporen achtergelaten in onze samenleving. Niets lijkt meer normaal. Slijters die weinig horecaomzet draaien horen we niet klagen. Slijters die wel veel horecaomzet hadden hebben het zwaar te halen. De horeca staat echt op instorten. Zoals het er nu...