Walraven Sax nieuwe distributeur Distell

Walraven SaX

Foto: Walraven Sax

Walraven Sax wordt de nieuwe distributeur van Distell, een van Afrika’s belangrijkste producenten en marketeers van wijn en gedistilleerd. Walraven Sax verzorgt vanaf 1 juli de distributie van de wijnmerken Drostdy Hof, Fleur du Cap en Nederburg op de Nederlandse markt.

Walraven Sax is opgericht in 1823 en is een van de oudste distributeurs voor wijn en gedistilleerd op de Nederlandse markt. De distributeur is onderdeel van de internationale Schlumberger groep en bouwt in Nederland aan een uitgebreid portfolio van gerenommeerde merken binnen wijn (zoals Torres, Trimbach, Gallo en Louis Roederer) en gedistilleerd (zoals Amarula, Pallini, Stolichnaya en Ouzo12).

Door de samenwerking met Distell breidt dit portfolio verder uit. Bart Gijtenbeek, algemeen directeur van Walraven Sax, is er blij mee. “Het is fantastisch om onze samenwerking met Distell uit te breiden door ook deze mooie Zuid-Afrikaanse wijnmerken, elk met hun eigen unieke verhaal en positionering, in Nederland te gaan vertegenwoordigen. We willen Distell dan ook graag bedanken voor hun voortdurende vertrouwen in Walraven Sax en kijken ernaar uit om gezamenlijk deze merken in Nederland te laten groeien!”

Distell

Distell, één van Afrika’s belangrijkste producenten en marketeers van wijnen, gedistilleerd, ciders en ready-to-drinks (RTD’s). Het bedijf biedt een internationaal portfolio wijnen waaronder Nederburg, Drostdy Hof, Two Oceans, Pongracz en Fleur du Cap en een premium gedistilleerd portfolio waaronder Amarula, Bunnahabhain en Scottisch Leader.

Het bedrijf is enthousiast over de samenwerking met Walraven Sax laat Gary Greenfield, Hoofd Internationale Export, weten. "We hebben ervoor gekozen de distributie van onze merken Drostdy Hof, Nederburg en Fleur du Cap samen te voegen met Amarula en Zonnebloem welke reeds in het portfolio van Walraven Sax zitten. Wij geloven dat deze samenvoeging, binnen de competitieve markt die altijd in beweging is, de juiste beslissing is op dit moment aangezien het samenvalt met de afloop van het contract met de huidige distributeur en kijken ernaar uit om, samen met Walraven Sax, verder te gaan bouwen aan onze merken in Nederland."

 

Dossiers
Lees ook
Samenwerking wijngaard St. Martinus en Verbunt Verlinden

Samenwerking wijngaard St. Martinus en Verbunt Verlinden

Wijngaard St. Martinus en wijnexporteur Verbunt Verlinden hebben samengewerkt aan een nieuwe wijn met de naam St. Martinus Cuvée Texere. Het is een droge, witte Cuvée speciaal en exclusief samengesteld door en voor Verbunt Verlinden.

More Than Drinks Inspirations! verplaatst naar 12 en 13 september 2021

More Than Drinks Inspirations! verplaatst naar 12 en 13 september 2021

Vanwege de coronacrisis verschuift de Drankenbeurs More than Drinks Inspirations! naar 2021. Dat heeft organisator Alea Publishers, uitgever van onder andere More than Drinks! besloten na een rondgang in de drankenbranche. "We horen van steeds meer partijen dat ze het in deze situatie zowel financieel als organisatorisch niet verstandig vinden om mee...

PLUS beste wijnsupermarkt 2020

PLUS beste wijnsupermarkt 2020

PLUS is voor de achtste keer de beste wijnsupermarkt. De supermarktketen viert deze titel met de introductie van het wijnhuis Maison Castel in de wijnschappen. Maison Castel is afkomstig van het familiebedrijf Castel Fréres, met 21 landgoederen door heel Frankrijk.