Wat maak je me nu?!

Wat maak je me nu_cover

Horeca-journaliste en vaste freelancer voor onze food-bladen, Bianca Roemaat, viert haar 25-jarig jubileum met een eerste boek. ‘Wat maak je me nu’ is een inspiratieboek over de menukaart als communicatiemiddel.

In Wat maak je me nu?! houdt Bianca een pleidooi voor heldere taal, die uitnodigt om een gerecht te willen eten en niet om in verwarring te zijn over wat er geserveerd gaat worden. Een vracht aan ervaring in het lezen van menukaarten in de enorme hoeveelheid restaurants die Bianca in haar leven in binnen- en buitenland heeft bezocht, vormt de basis van het boek.

Bianca neemt de lezer mee door het menu, van amuse tot dessert, doorspekt met anekdotes en culinaire reisverhalen. En ze geeft allerlei tips om een prikkelende menukaart te maken. De menukaart moet in haar ogen een culinaire gerechtenparade en lekker verteerbaar leesvoer zijn. Ook geeft ze suggesties voor de wijnkaart. Na het lezen van dit boek, zal de lezer voortaan elke menukaart met een andere blik bekijken.

Titel: Wat maak je me nu?! | Auteur: Bianca Roemaat | ISBN: 9789492723376 | Prijs: € 21,50 

Dossiers
Lees ook
SVH Meesterkok neemt inspiratieboek over menukaart in ontvangst

SVH Meesterkok neemt inspiratieboek over menukaart in ontvangst

SVH Meesterkok Angélique Schmeinck nam op dinsdag 25 juni in haar Culinaire Galerie in Velp het eerste exemplaar van Wat maak je me nu?! in ontvangst. Een inspiratieboek over de menukaart als communicatiemiddel, geschreven door horecajournalist Bianca Roemaat.

Good business

Good business

Met Good business wil Markward van der Mieden laten zien dat goed doen en goede zaken doen, samen kunnen gaan. Sterker nog: in deze tijd zal de klant je belonen als je goed doet. “Word een bedrijf dat het goed doet, door goed te doen”, leert dit boek ondernemers.

De taal van smaak – Reinier Spreen

De taal van smaak – Reinier Spreen

Lekker is een vreselijk woord. Waaróm is het lekker? Leg dat maar eens uit. ‘De taal van smaak’ gaat over hoe je woorden vindt voor wat je ruikt en proeft. Want smaak is een taal die je kunt leren spreken en verstaan. Je voegt een extra laag toe aan je ervaring. En spreek je hem eenmaal vloeiend, dan beleef je alles op een veel dieper niveau.