Weedka wint 2 keer goud bij Vodka Masters 2019

Weedka

De Nederlandse start-up Weedka won 2 september twee keer goud bij The Spirits Business Vodka Masters 2019 in Londen. Zowel in de categorie Infused Vodka en (Super) premium Vodka kreeg Weedka een gouden medaille. 

Weedka is een premium vijf keer gedistilleerde Vodka met de delicate smaak van cannabis uit 100% natuurlijke cannabisolie. Weedka bevat geen psychoactieve stoffen zoals THC en CBD. Deze vodka viel in de smaak bij de vakjury van de Vodka Masters is een jaarlijkse competitie uitgeschreven door het toonaangevende drinks magazine The Spirits Business. Bij deze wedstrijd worden alle inzendingen blind geproefd en beoordeeld door een vakjury.

Richard Cochrane, salesdirector van The Spirits Business: “Er was bij de Vodka Masters een enorme concurrentie dit jaar met 113 verschillende Vodka’s van 44 bedrijven. Om in zo’n veld bij je eerste deelname twee gouden medailles te winnen is een enorme prestatie, zeker voor een start-up! Het toont duidelijk aan dat consument en handel behoefte hebben aan nieuwe spannende producten van hoge kwaliteit”.

Met zijn 100% natuurlijke cannabissmaak past Weedka perfect in de wereldwijd groeiende cannabistrend in de drankencategorie. “Weedka is nieuw, uniek en met een prachtige eigen smaak en fles. Wij zien dat consumenten juist nu op zoek zijn naar nieuwe dranken die hoog scoren in smaak, kwaliteit en uitstraling”, aldus Maarten Witteveen, partner van Weedka. 

Dossiers
Lees ook
Vodka van radioactief graan uit Tsjernobyl

Vodka van radioactief graan uit Tsjernobyl

Wetenschappers van de universiteit van Portsmouth zijn er achter gekomen dat vodka gestookt uit radioactief graan veilig gedronken kan worden. Door het distilleren verdwijnt de meeste vervuiling uit het product. De wodka heeft de naam Atomik gekregen.

Just Another Vodka is beste Vodka ter wereld

Just Another Vodka is beste Vodka ter wereld

Spirit Business heeft Just Another Vodka van de Gelderse Eaglesburn Distillery bekroond. Niet alleen won de vodka tijdens de Spirit Masters in Londen een Masters Award in de categorie Microdistillery. De drank was de beste van alle Master Vodka's en kreeg ook de Taste Master Throphy. Dat maakt Just Another Vodka tot de beste vodka ter wereld. Het is...

AB InBev investeert miljoenen in onderzoek naar cannabisdrankjes

AB InBev investeert miljoenen in onderzoek naar cannabisdrankjes

Brouwerijmultinational AB InBev gaat  met de cannabisproducent Tilray om onderzoek te doen naar cannabisdrankjes. AB InBev heeft interesse in niet-alcoholische dranken die de stoffen tetrahydrocannabinol (THC) en cannabidiol (CBD) bevatten. Met het onderzoek willen de multinationals inzicht krijgen in de technische en commerciële mogelijkheden voor...