Week van het Nederlandse Bier 2021

18 mei 2021 Redactie BeverageNL

Op 27 mei start de negende editie van de Week van het Nederlandse Bier. Tot en met 6 juni staat de Nederlandse biercultuur centraal. Vanwege de coronapandemie vinden de activiteiten vooral online plaats. 

“Het afgelopen jaar heeft laten zien dat de biersector bijzonder inventief is geweest met verschillende online activiteiten”, zegt Henri Reuchlin, voorzitter van de Stichting Week van het Nederlandse Bier. “We verwachten dat ook tijdens de Week van het Nederlandse Bier de activiteiten online zullen plaatsvinden. Verschillende partijen hebben aangegeven al masterclasses, virtuele brouwerijbezoeken, quizzen of proeverijen te willen organiseren. Een prachtig bierdiner kun je ook thuis (laten) verzorgen. Ook wordt de winnaar van de Dutch Beer Challenge tijdens De Week bekend gemaakt.”

Hij vervolgt: “Sinds mensenheugenis hadden we niet zoveel verschillende brouwerijen of zo’n ruime keuze aan bieren in ons land, ondanks het enorme effect dat de covid-crisis op de biersector heeft”, aldus Reuchlin. “Bier is bij uitstek een drank die mensen met elkaar verbindt en dat willen we tijdens de Week van het Nederlandse Bier vieren.”

De Week is een activiteit van de Stichting Week van het Nederlandse Bier, waarin brouwers (groot en klein), horeca, groothandel, retail, consumenten en media vertegenwoordigd zijn. Zij bieden een platform waarop anderen hun activiteiten kunnen organiseren. Ga voor een overzocht van alle activiteiten naar de website.  Hier kunnen ook nieuwe activiteiten aangemeld worden.

Altijd op de hoogte blijven?