White Claw komt naar Nederland

White Claw Hard Seltzer

De hard seltzers van White Claw zijn in de Verenigde Staten erg populair. Ook in Nederland komen er steeds meer varianten van dit drankje op de markt. Daarom steekt het merk de Atlantische Oceaan over en is nu ook verkrijgbaar in Nederland.

Seltzer betekent water met prik, waarbij in een hard seltzer alcohol is toegevoegd. Het drankje bevat minder calorieën dan bier of mixdrankjes. White Claw is in de Verenigde Staten een van de meest populaire merken met een marktaandeel van 66 procent.

In Nederland wordt verantwoord drinken en een bewustere levensstijl steeds belangrijker. Hard seltzers vormen een alternatief voor bier. Daarom lanceren steeds meer merken in Nederland verschillende soorten hard seltzers. White Claw komt hier nu bij. Het merk brengt drie varianten op de Nederlandse markt: Natural Lime, Raspberry en Black Cherry.

Lees ook
Distilleerderij Hooghoudt brengt hard seltzer op de markt

Distilleerderij Hooghoudt brengt hard seltzer op de markt

Ook Hooghoudt springt in op de hard seltzer-trend. De jenever producent brengt onder het eigen merk een hard seltzer op de markt. Dit betekent dat de Nederlandse familiedistilleerderij voor het eerst in 132 jaar een nieuwe drankcategorie toevoegt aan hun productlijn.

Kever springt in op de Hard Seltzer trend

Kever springt in op de Hard Seltzer trend

In de Verenigde Staten zijn hard seltzers zijn erg populair. Verschillende drankenproducenten bieden deze laag-alcoholische drank nu ook aan in Europa. Zo ook drankenmerk Kever. Zij introduceren Kever Hard seltzer lemon & lime op de Nederlandse markt.

Gearomatiseerd bruiswater met alcohol alternatief voor teruglopende verkopen frisdrank en bier

Gearomatiseerd bruiswater met alcohol alternatief voor teruglopende verkopen frisdrank en bier

Hard seltzers zijn een doorslaand succes in de VS en staan wellicht voor een doorbraak in Europa. Het is een laag-alcoholische drank van bruiswater met alcohol en een smaakje. Coca-Cola kan niet achterblijven. Onder het merk Topo Chico lanceert Coca-Cola dit jaar nog een Lemon-Lime hard seltzer.