White Claw komt naar Nederland

White Claw Hard Seltzer

De hard seltzers van White Claw zijn in de Verenigde Staten erg populair. Ook in Nederland komen er steeds meer varianten van dit drankje op de markt. Daarom steekt het merk de Atlantische Oceaan over en is nu ook verkrijgbaar in Nederland.

Seltzer betekent water met prik, waarbij in een hard seltzer alcohol is toegevoegd. Het drankje bevat minder calorieën dan bier of mixdrankjes. White Claw is in de Verenigde Staten een van de meest populaire merken met een marktaandeel van 66 procent.

In Nederland wordt verantwoord drinken en een bewustere levensstijl steeds belangrijker. Hard seltzers vormen een alternatief voor bier. Daarom lanceren steeds meer merken in Nederland verschillende soorten hard seltzers. White Claw komt hier nu bij. Het merk brengt drie varianten op de Nederlandse markt: Natural Lime, Raspberry en Black Cherry.

Lees ook
Rabobank verwacht groei hard seltzer-categorie

Rabobank verwacht groei hard seltzer-categorie

Hard seltzers zijn in de Verenigde Staten een groot succes. Ook in Europa komen steeds meer hard seltzers op de markt, maar volgens Rabobank staat deze categorie nog in de kinderschoenen. Volgens het Rabobank Beer Quarterly report is er een groot potentieel voor groei.

Heineken brengt hard seltzer Pure Pure Piraña naar Europa

Heineken brengt hard seltzer Pure Pure Piraña naar Europa

Heineken brengt het hard seltzer-merk Pure Piraña naar Europa. Het drankje komt eerst uit op de Nederlandse, Oostenrijkse, Ierse, Portugeese en Spaanse markt en daarna in andere Europese landen. Pure Piraña was al verkrijgbaar in Mexico en Nieuw-Zeeland.

Koninklijke Grolsch introduceert Viper: de nieuwe hard seltzer in fles en blik

Koninklijke Grolsch introduceert Viper: de nieuwe hard seltzer in fles en blik

Vanaf maart 2021 brengt Koninklijke Grolsch - onderdeel van Asahi - een hard seltzer onder het merk Viper op de markt. Dit is de eerste hard seltzer in Nederland die naast blik ook in fles verkrijgbaar is. Het drankje draagt de naam ‘Viper’. Het drankje wordt op een natuurlijke, traditionele manier gebrouwen in de bekende Pilsen brouwerij in Tsjechië.