White Walker whisky geïnspireerd door Game of Thrones

12 oktober 2018

johnnie-walker-white-walker-2 Drankenproducent Diageo en de Amerikaanse televisiezender HBO lanceerden deze week samen de limited edition blended whisky White Walker by Johnnie Walker. De blended whisky is geïnspireerd door het leger van de mysterieuze en gevreesde White Walkers, bekend uit de populaire HBO-televisieserie Game of Thrones.

Volgens Diageo staat het ondode leger van White Walkers, geleid door de Night King, bekend om hun ijzige, blauwe ogen. Samen met de winterkou zijn ze vanuit het noorden gekomen waarvandaan ze een limited edition whisky meebrachten die hun ijzige wereld tot leven brengt. Wanneer je de White Walker-fles in blauw-wit design in de diepvries legt, verschijnt de tekst 'Winter is here' op de zijkant van de fles.

De blended scotch whisky bevat onder meer single malts van Cardhu en Clynelish die de whisky, volgens de producent, tonen geeft van gekarameliseerde suiker en vanille, verse rode bessen met een vleugje boomgaardfruit

Vanwege het begin van het achtste seizoen en laatste seizoen van de populaire televisieserie Game of Thrones verschijnt binnenkort ook nog een ‘Game of Thrones Single Malt Scotch Whisky Collection’. Deze limited edition bevat acht single malt whisky’s die allen een van de iconische Houses of Westeros en de Night’s Watch uit Game of Thrones voorstellen.

Altijd op de hoogte blijven?