Wijn uit Achterhoek beschermd streekproduct

Wijndruiven_pixabay

Foto: Pixabay

Acht wijnen uit de Achterhoek zijn een erkend streekproduct geworden. Dit komt omdat de Europese Commissie de streek rond Winterswijk heeft erkend als wijnregio. De wijnen uit deze streek hebben hierdoor de beschermde oorsprongsbenaming (BOB) gekregen. Dat meldt RTL Nieuws.

De grond waarop de druiven voor de Achterhoekse wijn worden verbouwd bevat leem en kalk en een flinke humus lag. Dit zorgt volgens de Europese Commissie voor 'een goede invloed op de volheid van de wijn'. Daarnaast zorgen de zonnige dagen en de wat koudere nachten in dit gebied voor een rijpere druif en frisse, fruitige wijnen. 

Het Europese predicaat Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) moet producten moet beschermen tegen namaak. Dit geldt nu voor acht Achterhoekse wijnen: twee rode en twee witte wijnen, een rosé, een mousserende wijn en twee dessertwijnen. Andere BOB-producten zijn bijvoorbeeld Griekse fetakaas, Italiaanse parmaham en Brabantse Wal-asperges.

De wijngaarden in de streek Achterhoek-Winterswijk ziijn niet de eerste die deze Europese bescherming krijgen. Er zijn al vijf andere streken met het BOB-predicaat, namelijk wijnen uit Oolde, het Overijsselse Ambt Delden en drie wijngebieden in Limburg.

Bron: RTL Nieuws 

Dossiers
Lees ook
Zo combineer je wijn en eten

Zo combineer je wijn en eten

Welke wijn kies je bij een visgerecht? En welke wijn drink je bij een vleesgerecht of bij de barbecue? En welke wijn past goed bij een dessert? Met het nieuwe boek Wijnfestijn legt wijnkenner Maarten van den Dries uit welke wijn bij welk gerecht past.

Wild Pig presenteert associatie-wijnwiel

Wild Pig presenteert associatie-wijnwiel

Wild Pig lanceert het associatie-wijnwiel . Met ‘Mijn wijnwiel’ wil het wijnmerk beginnende wijnliefhebbers helpen om een eigen geheugen op te bouwen voor de verschillende druivenrassen.

Fusie Wine Paris & Vinexpo Paris in 2021

Fusie Wine Paris & Vinexpo Paris in 2021

Wine Paris & Vinexpo Paris vonden in 2020 tegelijkertijd plaats. Deze samenvoeging gaat nu een stap verder. Vanaf 2021 wordt het één gezamenlijk merk en evenement. De komende editie van dit vakevenement vindt plaats van 15 tot en met 17 februari 2021 in Parijs.