Wijnbeurs ProWein verschoven naar maart 2021

ProWein 2019_Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann

Foto:  Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann

Vanwege het coronavirus heeft Messe Düsseldorf GmbH de wijnbeurs ProWein verschoven naar volgend jaar. De beurs vindt nu plaats op 21, 22 en 23 maart 2021. "We hebben deze beslissing genomen na overleg met onze partners en belangrijke spelers in de industrie",zegt Erhard Wienkamp, ​​directeur van Messe Düsseldorf GmbH. 

Bij het verschuiven van de beurs moest de organisatie volgens Wienkamo rekening houden met het 'krappe beursvenster' voor de wijnindustrie in combinatie met de onzekere situatie die is ontstaan voor het Coronavirus. "Tegen deze achtergrond is dit de enige juiste besluisiing. Alles is het belang van de wijn en sterke drankindustrie."

Het Duitse Wijn Instituut, een van de sponsoren van ProWein, steunt dit 'moedige' besluit van Messe Düsseldorf. "Met een afweging van alle voor- en nadelen heeft Messe Düsseldorf op een attente, voorzichtige en juiste manier op onze gedachten gereageerd", zegt Monika Reule, Managing Director bij DWI.

De contracten van de standhouders die zouden komen exposeren op de beurs schuiven door naar volgend jaar. Datzelfde geldt voor bezoekers die al een toegangsbewijs hebben. Alle informatie hierover vind je op de website. Ook het initiatief ProWein goes city verschuift naar 2021.

ProWein

De vakbeurs ProWein startte 26 jaar geleden als wijnbeurs, maar ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot de belangrijkste en grootste drankenhandelsbeurs van de wereld met wijn,bier en gedistilleerd. Meer dan 60.000 internationale bezoekers uit de detailhandel, horeca, hotelbranche en importeurs en exporteurs reizen ieder jaar af naar Düsseldorf.

Niet alleen ProWein wordt verschoven. Ook ProWine 2020 in Singapore verschuift naar 13, 14, 15 en 16 juni.

 

Lees ook
Comenius presenteert bier met eigen playlist

Comenius presenteert bier met eigen playlist

Vesting Brouwerij Comenius voorziet bierliefhebbers niet alleen van bier, maar ook van muziek. Het bier van de brouwer heeft eigen playlist. Zo wil de brouwer het in deze eenzame tijden thuis wat gezelliger maken.

Bierbrouwerij AB InBev steunt de horeca

Bierbrouwerij AB InBev steunt de horeca

Bierbrouwerij AB InBev kondigde 26 maart steunmaatregelen aan voor alle AB InBev horecaklanten. De brouwer stelt voor alle horecaklanten en pandeigenaren huurbetaling voor de maand april uit. Daarnaast neemt de brouwer aangebroken fusten en tankbier retour, met kosteloze vervanging door volle fusten of teruggave van liters kelderbier bij heropening...

KVK helpt ondernemers met coronaloket

KVK helpt ondernemers met coronaloket

De coronacrises raakt veel ondernemers. Ze moeten bijvoorbeeld hun zaak sluiten, zien het aantal klanten afnemen of hebben te kampen met ziek personeel. Veel ondernemers hebben vragen. Zij kunnen terecht bij het KVK Coronaloket.