Foto:  Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann

Vanwege het coronavirus heeft Messe Düsseldorf GmbH de wijnbeurs ProWein verschoven naar volgend jaar. De beurs vindt nu plaats op 21, 22 en 23 maart 2021. "We hebben deze beslissing genomen na overleg met onze partners en belangrijke spelers in de industrie",zegt Erhard Wienkamp, ​​directeur van Messe Düsseldorf GmbH. 

Bij het verschuiven van de beurs moest de organisatie volgens Wienkamo rekening houden met het 'krappe beursvenster' voor de wijnindustrie in combinatie met de onzekere situatie die is ontstaan voor het Coronavirus. "Tegen deze achtergrond is dit de enige juiste besluisiing. Alles is het belang van de wijn en sterke drankindustrie."

Het Duitse Wijn Instituut, een van de sponsoren van ProWein, steunt dit 'moedige' besluit van Messe Düsseldorf. "Met een afweging van alle voor- en nadelen heeft Messe Düsseldorf op een attente, voorzichtige en juiste manier op onze gedachten gereageerd", zegt Monika Reule, Managing Director bij DWI.

De contracten van de standhouders die zouden komen exposeren op de beurs schuiven door naar volgend jaar. Datzelfde geldt voor bezoekers die al een toegangsbewijs hebben. Alle informatie hierover vind je op de website. Ook het initiatief ProWein goes city verschuift naar 2021.

ProWein

De vakbeurs ProWein startte 26 jaar geleden als wijnbeurs, maar ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot de belangrijkste en grootste drankenhandelsbeurs van de wereld met wijn,bier en gedistilleerd. Meer dan 60.000 internationale bezoekers uit de detailhandel, horeca, hotelbranche en importeurs en exporteurs reizen ieder jaar af naar Düsseldorf.

Niet alleen ProWein wordt verschoven. Ook ProWine 2020 in Singapore verschuift naar 13, 14, 15 en 16 juni.

 

Altijd op de hoogte blijven?