Wijnboerin Arina van Leenen spreekt op More than Drinks Inspiration!

16 december 2019

De organisatie van More than Drinks Inspiration! maakt een nieuwe spreker bekend: wijnboerin Arina van Leenen. Ze is de eerste gastspreker op deze nieuwe vakbeurs die alles kan vertellen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Nederlandse wijn. More than Drinks Inspiration! vindt plaats op 6 en 7 september in Nieuwegein.

Arina van Leenen runt samen met haar vriend Diederik Beker het prijswinnende wijnlandgoed Betuws Wijndomein in Erichem in Gelderland. De afgelopen drie jaar waren de wijnen van het Betuws Wijndomein de grote winnaar tijdens de Wijnkeuring van de lage landen.

Er zijn in Nederland meer dan 200 wijndomeinen. Elk jaar organiseert Stichting Wijninstituut Nederland (WIN) in september de Wijnkeuring van de Lage Landen. Hier worden de wijnen van Belgische en Nederlandse wijngaarden gekeurd. De daadwerkelijk keuring vindt plaats in Duitsland waar men met een vaste organisatie de wijnen blind keurt.

In haar presentatie op More than Drinks Inspiration! vertelt Arina alles over hybride druivenrassen, klimaatverandering, en de toekomst van de Nederlandse wijn. Daarnaast geeft ze een kijkje achter de schermen van het Betuws wijndomein.

More than Drinks Inspiration! is het nieuwe vakevenement voor de gehele drankenbranche. Van leveranciers tot slijters tot groothandel en retail. Alea Publishers en de redactie van vakblad More than Drinks! bedachten een nieuw concept met als doel de hele branche op de hoogte te brengen van de actuele stand van zaken in de drankenretail. Er is een uitgebreide beursvloer waar klanten en aanbieders elkaar kunnen treffen.

De beurs onderscheidt zich door korte, dynamische, informatieve en inspirerende seminars en workshops. Hier geven toonaangevende sprekers hun visie op het vak en tips voor een betere bedrijfsvoering en rendement. Naast Arina van Leenen spreken onder andere Jan-Paul Rutten van de Gulpener Bierbrouwerij, Marco Philipsen van Mitra drankenspeciaalzaken en Stijn Deelen van de Vereniging Nederlandse Brouwers.

Meer weten over Arina van Leenen en het Betuws Wijndomein? Lees dan het complete artikel in More than Drinks 2-2018 of lees de online samenvatting. Nog geen abonnee? Sluit dan hier een proefabonnement af!

 

Altijd op de hoogte blijven?