Wijnexperts Lars Daniëls en Birthe van Meegeren op BBB Maastricht

6 september 2019

Wijnexperts Lars Daniëls en Birthe van Meegeren zijn aanwezig op BBB Maastricht. Van 7 tot en met 9 oktober staan zij op Folie Culinaire, het exclusieve onderdeel binnen de horecabeurs. Daniëls is gastheer in de Wine Tasting Area en Van Meegeren verzorgt de wijnen in het Gault&Millau Theater.

Magister Vini Lars Daniëls geeft in de Wine Tasting area dagelijks presentaties en wijnproeverijen met als primeur op de Nederlandse markt: een prijswinnend Jordaans wijnhuis. “Goede wijn is niet alleen mateloos lekker, maar ook oneindig fascinerend. Er is niets zo leuk als het overbrengen van die fascinatie en mijn enthousiasme voor wijn", zegt Daniëls. "Ik geef op Folie Culinaire, het exclusieve onderdeel van BBB Maastricht, onder andere sessies over wijnaroma’s, de smaak van de plek en natuurlijkheid van wijn.”

 Birthe van Meegeren is Weinakademiker aan de Oostenrijkse wijnuniversiteit en Bordeaux Wine Educator. Zij is opgeleid tot het hoogste niveau van de internationale Wine & Spirit Education Trust (WSET). Ze is is één van de drie officiële Bordeaux opleiders in Nederland en Wijnvrouw van het jaar 2019. In het Gault&Millau Theater wordt aan de Folie Culinaire bezoeker tegen betaling een drie-gangen lunch en amuse geserveerd, bereid door Limburgse sterrenchefs zoals Robin van de Bunt (De Leuf) en Servais Tielman (Beluga loves you). Birthe zorgt voor de bijpassende wijnen bij de lunchgerechten in het Gault&Millau Theater, geleverd door aanwezige exposanten. “Het Gault&Millau Theater biedt Folie Culinaire bezoekers een geweldige kans om gerechten van top chefs te proeven en tegelijkertijd meer te weten te komen over de beste wijn- en spijscombinaties", zegt ze. "Aan de hand van vijf eenvoudige stappen licht ik de basisprincipes van het combineren van wijnen met gerechten toe.”

Altijd op de hoogte blijven?