Wijngaard Open Dag 2021 nadert

witte druiven

De eerste zit er al op, maar er staan deze maand nog vier Wijngaard Open Dagen in het verschiet. Tientallen wijngaarden in heel Nederland openen hun deuren weer voor het grote publiek.

Op 4 september was er al een Wijngaard Open Dag, maar op 18, 19, 25 en 26 september zijn er nog vier.

Bij bijna 40 wijngaarden kunnen geïnteresseerden onder het genot van een hapje en natuurlijk ook een drankje meer leren over het telen van druiven en het maken van wijn in eigen land. Dit jaar uiteraard allemaal coronaproof.

Er doen wijngaarden mee uit de provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Zeeland en Zuid-Holland.

Dossiers
Lees ook
Belgische wijnboeren maken zich zorgen na overstromingen

Belgische wijnboeren maken zich zorgen na overstromingen

Belgische wijnboeren vrezen dat 2021 een slecht wijnjaar voor hen wordt. Door de grote hoeveelheid neerslag en de overstromingen is de grond te vochtig en dat is slecht voor druif. De wijnboeren verwachten misschien maar de helft de productie van de afgelopen drie goede wijnjaren te halen.

Neleman wil uitbreiden en start tweede sharefunding

Neleman wil uitbreiden en start tweede sharefunding

Derrick Neleman van Neleman Organic Vineyards Coöperatie wil verder uitbreiden. Daarom startte 19 maart 2021 de tweede ronde sharefunding, waarmee het mogelijk is om mede-eigenaar te worden van het bedrijf. Met de opbrengst wil Neleman onder andere een assortimentsverbreding naar Franse en Italiaanse biologische Neleman wijnen gerealiseerd.

Beleggen in wijngaarden

Beleggen in wijngaarden

De Belgische ondernemers Marc Spiessens en Mark Schiettekat zijn een nieuw beleggingsfonds begonnen, The Vineyard Fund. Dit fonds investeert ook in wijn, maar vooral in wijngaarden. Van wijngaard tot wijn, from vine to wine.