Wijnkooperij de Lange verkoopt zeldzame Henriot Champagnes uit 1959, 1971 en 1981

27 december 2021 Redactie BeverageNL
Foto: Wijnkooperij de Lange

2021 was geen goed jaar voor champagne. Tegenvallende oogsten, klimaatverandering en de COVID-19 crisis beïnvloedden de verkrijgbaarheid. Doordat champagnehuizen altijd wat bijzondere jaargangen achter de hand houden, kon Wijnkooperij de Lange aan een serie zeldzame Henriot Champagnes komen, waaronder een magnum uit 1959 voor 4.995 euro.

Hoewel de algehele champagneverkoop in 2020 daalde met 17 procent, gingen Nederlanders juist meer champagne gaan drinken. Met bijna 3 miljoen geopende flessen staat Nederland op de elfde plaats van de lijst van champagne-drinkende landen. Bovendien kiezen Nederlanders steeds vaker voor een bijzondere champagne. Wijnkooperij de Lange springt hier op in door zeldzame flessen in het assortiment op te nemen. Deze vaak exclusieve kostbare pareltjes worden volgens de wijnhandel snel verkocht.

Henriot Champagnes

Nieuw in dit assortiment de Henriot Champagne. Het gaat om de serie Les Mémoires met champagnes uit 1959, 1971 en 1981. Waaronder de Cuvée des Enchanteleurs 1959, een blend van zes cru’s van Henriot. Deze flessen werden gedurende decennia in de kelders bewaard. Gilles de Larouzière Henriot, achtste generatie, en Alice Tétienne, keldermeester van het huis, selecteerden speciaal voor dit jaar de Cuvée des Enchanteleurs 1959. Elke fles werd individueel geproefd en vervolgens manueel gedegorgeerd met respect voor de traditionele methode, die een zeer speciale expertise vereist.

Naast de Les Mémoires serie beschikt Wijnkooperij de Lange over de Les Réserves serie, met jongere jaargangen varierend van 1996 tot 2003.

Wijnkooperij de Lange

Wijnkooperij de Lange heeft een assortiment van meer dan 300 wijnen uit de mooiste gebieden en van de beste producentenis. De wijnimporteur verkoopt voornamelijk aan klanten uit de gastronomie en particuliere wijnliefhebbers. 

Altijd op de hoogte blijven?