Wijnkoperij Platenburg wint landelijke Rueda wijnverkiezing

2 november 2018

Rueda Wine Hotspot 50 Nederlandse wijnspeciaalzaken werden door de Spaanse wijnstreek D.O. Rueda uitgedaagd om de Rueda wijnen op originele wijze uit te lichten. Een jury koos vijf wijnwinkels die er uitsprongen. Deze mogen een jaar lang de titel Rueda Wine Hotspot dragen. Wijnkoperij Platenburg uit Rotterdam was de beste en won de hoofdprijs: een reis naar de wijnstreek D.O. Rueda.

Rueda Wine Hotspot

De afgelopen weken zetten de deelnemende wijnspeciaalzaken allerlei middelen in om de Rueda wijnen in de spotlights te zetten, zoals de inrichting van de etalage, wijnproeverijen en inzet van de website en de social media. De jury wees uiteindelijk Wijnkoperij Platenburg als winnaar aan vanwege de video die de eigenaar Julien Platenburg maakte.  “We zijn enorm trots. Ons hele team heeft tijdens de actieperiode zijn uiterste best gedaan om iedereen in Spaanse sferen te brengen. En met succes dus!” aldus Julien.

Naast Wijnkoperij Platenburg waren er nog vier andere zaken die zich een jaar lang Rueda Wine Hotspot mogen noemen. Dit zijn: Henri Bloem uit Arnhem, Henri Bloem uit Den Haag, Wijnkoperij Okhuysen uit Haarlem en Meerwijnvoorvrouwen.nl.

De jury

TOT PR & Communications organiseerde deze wedstrijd in opdracht van de Spaanse wijnstreek D.O. Rueda, die bekend staat om de Verdejo wijnen. In de jury zaten hoofdredacteur Harald Kolkman van Winelife, Barbara Verbeek van het Wijntheater / More than Drinks en Leonie Mooijekind van restaurant To Amuse. Zij gaven aan erg onder de indruk te zijn van de creatieve uitingen van de deelnemende wijnspeciaalzaken.

Rueda

De wijngaarden van Rueda liggen ten noordwesten van Madrid. De wijnen die hiervandaan komen zijn fris en hebben een opvallende bite. Dit komt onder andere door de verdejo, de belangrijkste druif in Rueda.

   

De

Altijd op de hoogte blijven?