Wijnmaker Derrick Neleman is de Meest Inspirerende Ondernemer van het jaar

10 maart 2020

De Nederlandse wijnmaker Derrick Neleman werd 6 maart uitgeroepen tot Meest Inspirerende Ondernemer van het jaar door platform De Ondernemer. Neleman is de oprichter en eigenaar van Bodegas Neleman met twee brandstores in Nederland en een eigen wijnhuis met wijngaarden in Valencia. Hij kreeg de prijs uit handen van de burgemeesters van Utrecht van Zutphen.

Voor de jaarlijkse verkiezing Meest Inspirerende Ondernemer waren 50 ondernemers genomineerd. Neleman moest het opnemen tegen onder andere Pieter Zwart van Cool Blue, Fokke de Jong van Suit Supply, Michiel Muller van Picnic en Marcel Boekhoorn van HEMA. Ondernemers konden online stemmen op de genomineerden. Neleman wist bijna 20 procent van de stemmen binnen te halen.

Wijnen van Neleman

Neleman is blij met de onderscheiding. Het geeft hem een podium voor zijn missie: de wereld met duurzame wijn een klein beetje mooier maken. De wijn van Neleman is biologisch, vegan friendly en CO2 neutraal. Hij plant bomen om de CO2 uitstoot te compenseren en zamelt kurken in voor hergebruik. Neleman behoedt lokale druiven voor uitsterven en maakt wijnen die goed scoren bij wijnschrijvers en in wijncompetities. Zo ontving hij onlangs nog een zilveren medaille voor Neleman Signature Crianza in de Challenge Millésime Bio 2020 en goud voor de rode Just Fucking Good Wine 2018 in de Mundus Vini.

Tweede brandstore

6 maart was niet alleen een bijzondere dag voor Neleman vanwege het winnen van de titel. Ook vierde hij die dag de officiële opening van zijn tweede brandstore in Utrecht aan de Burg. Reigerstraat 24A. De twee burgemeesters, de heer Jan van Zanen van Utrecht én mevrouw Annemieke Vermeulen van Zutphen, reikten niet alleen de prijs uit, maar verrichtten ook de officiële openingsceremonie. Daarnaast was saxofoniste Candy Dulfer aanwezig. Zij zorge voor een muzikale noot. Eerder maakte ze de sountrack van de door Neleman geproduceerde wijndocumentaire Kissed by the grape uit 2008.

Neleman wil het aantal brandstores in de toekomst verder uitbreiden naar in totaal vier à vijf vestigingen in Nederland en één in het wijnhuis in Casas del Rey. Zo wil hij zijn verhaal en wijn met nog meer mensen delen. 

Altijd op de hoogte blijven?