Wijnmerk ¡Hola! presenteert nieuwe Spaanse rosé

27 mei 2021 Redactie BeverageNL

Het wijnmerk ¡Hola! brengt een Spaanse rosé op de markt. Rosé by ¡Hola! is een lichte, frisse wijn die is gemaakt van syrah, garnacha én de trepat, een typische druif uit de omgeving van Barcelona. 

Rosé by ¡Hola! wordt gemaakt in de Penedès, een historisch Catalaans wijngebied dat zich op een uur van Barcelona bevindt. Penedès is bij wijnliefhebbers vooral bekend vanwege de cava's. Christel Weemaes en Christopher Heirwegh trokken tien jaar geleden naar Barcelona om daar organische cava te telen, oogsten en bottelen. Sinds 2014 brengt het ondernemerstel met Belgische en Nederlandse roots Spaanse kwaliteitswijnen. Van cava's tot rode en witte wijn.

Hier is nu een rosé bijgekomen. Rosé by ¡Hola! is een premium roséwijn. Fris, zacht en levendig met een elegante afdronk. De perzikkleurige wijn bevat aroma’s met hints van rozen, jasmijn en watermeloen. De rosé zit in een speciale fles waarin je de zon ziet reflecteren. Het design is geïnspireerd op de stoeptegels die je overal in Barcelona tegenkomt op straat.

Christel en Christopher richten zich met ¡Hola! zich op wijnen die hun Catalaanse afkomst ten volle weten uit te drukken. Alle ¡Hola!-wijnen worden gemaakt rond Barcelona. Het merendeel van de gebruikte druiven wordt met de hand geplukt en geselecteerd. De twee kiezen voor druiventelers en wijngaarden die zich hoog in de bergen en dichtbij de wijnmakerij bevinden. "Hierdoor hoeft slechts een minimum aan sulfieten te worden gebruikt en komt het natuurlijke karakter van de wijngaarden goed naar voren", aldus ¡Hola!.

Altijd op de hoogte blijven?