Wijnmerk ¡Hola! presenteert nieuwe Spaanse rosé

¡Hola! rosé

Het wijnmerk ¡Hola! brengt een Spaanse rosé op de markt. Rosé by ¡Hola! is een lichte, frisse wijn die is gemaakt van syrah, garnacha én de trepat, een typische druif uit de omgeving van Barcelona. 

Rosé by ¡Hola! wordt gemaakt in de Penedès, een historisch Catalaans wijngebied dat zich op een uur van Barcelona bevindt. Penedès is bij wijnliefhebbers vooral bekend vanwege de cava's. Christel Weemaes en Christopher Heirwegh trokken tien jaar geleden naar Barcelona om daar organische cava te telen, oogsten en bottelen. Sinds 2014 brengt het ondernemerstel met Belgische en Nederlandse roots Spaanse kwaliteitswijnen. Van cava's tot rode en witte wijn.

Hier is nu een rosé bijgekomen. Rosé by ¡Hola! is een premium roséwijn. Fris, zacht en levendig met een elegante afdronk. De perzikkleurige wijn bevat aroma’s met hints van rozen, jasmijn en watermeloen. De rosé zit in een speciale fles waarin je de zon ziet reflecteren. Het design is geïnspireerd op de stoeptegels die je overal in Barcelona tegenkomt op straat.

Christel en Christopher richten zich met ¡Hola! zich op wijnen die hun Catalaanse afkomst ten volle weten uit te drukken. Alle ¡Hola!-wijnen worden gemaakt rond Barcelona. Het merendeel van de gebruikte druiven wordt met de hand geplukt en geselecteerd. De twee kiezen voor druiventelers en wijngaarden die zich hoog in de bergen en dichtbij de wijnmakerij bevinden. "Hierdoor hoeft slechts een minimum aan sulfieten te worden gebruikt en komt het natuurlijke karakter van de wijngaarden goed naar voren", aldus ¡Hola!.

Dossiers
Lees ook
Axial Vinos: Spaanse wijn met een Nederlands tintje

Axial Vinos: Spaanse wijn met een Nederlands tintje

Twintig jaar geleden vertrok de Nederlandse familie Geirnaerdt – van Ekeris naar Spanje om hun droom na te jagen: zelf wijn maken. Nu zijn ze eigenaar van drie wijnhuizen en zijn hun wijnen sinds 2020 ook in Nederland verkrijgbaar.

La vendimia nocturna van D.O. Rueda

La vendimia nocturna van D.O. Rueda

Een van de meest besproken druivenoogsten in Spanje is die van D.O. Rueda. Allereerst worden de druiven in dit wijngebied 's nachts geplukt, de zogenaamde La vendimia nocturna. En dat gebeurt niet met de hand, maar machinaal onder onder het toeziende oog van geselecteerde kwaliteitsinspecteurs.

Biologische wijnboer haalt half miljoen op met crowdfunding

Biologische wijnboer haalt half miljoen op met crowdfunding

Duurzaamheid staat centraal bij de Nederlandse wijnboer Derrick Neleman. Hij ziet het als zijn missie om de wijnsector te verduurzamen en lokale druivenrassen te redden. Om zijn uitbreidingsplannen mogelijk te maken startte hij een crowdfundingsactie, En met succes. Binnen een dag had hij het half miljoen bij elkaar.