Wijnproductie 2018 naderde recordniveau

grapes-2875760_1920 Afbeelding: Pixabay

Gister maakte de Organisation Internationale du Vin (OIV) bekend dat de wijnproductie in 2018 met een vijfde was gestegen ten opzichte van 2017. De wijnsector produceerde afgelopen jaar wereldwijd 292,3 miljoen hectoliter wijn.

Het jaar 2017 was een teleurstellend wijnproductie-jaar, want toen werd het laagste productieniveau gehaald in zestig jaar. De wijnsector heeft zich afgelopen jaar echter herpakt, want met een toename in productie van 17 procent bereikt het bijna het recordniveau van 2004.

De hoge productiecijfers komen vooral door toegenomen productie in de drie grootste wijnlanden ter wereld. Italië, Frankrijk en Spanje produceerden alle drie meer veel meer dan gemiddeld. Hierbij bleek de wijnproductie van Spanje (54,8 miljoen hectoliter) zelfs fors groter dan die van grootste wijnproducent Frankrijk (49,1 miljoen hectoliter)

Consumptie

Het gaat hierbij echter wel om de wijnproductie, niet om de consumptie. Deze stabiliseerde namelijk afgelopen jaar op 246 miljoen hectoliter. De OIV zegt hierop dat er vooral in China (-7 procent) en in Engeland (-3 procent) minder wijn is gedronken.

Dossiers
Lees ook
Wijn en bier bij Oosterscheldekreeft

Wijn en bier bij Oosterscheldekreeft

Foto: Vismagazine 29 maart vond de officiële opening van het seizoen van de Oosterscheldekreeft plaats. Sportverslaggever Kees Jansma nam de eerste kreeft in ontvangst, die vervolgens werd geveild door Ronald Koeman. Dit bracht een recordbedrag van € 50.000 op voor het goede doel Stichting Casper. Maar er was niet alleen aandacht voor de eerste kreeft....

Adopteer een wijnrank bij Wijntuinen

Adopteer een wijnrank bij Wijntuinen

Het is mogelijk voor wijnliefhebbers om het ambacht van de wijnboer van dichtbij mee te maken. Bij Wijntuinen kunnen zij namelijk een biologische wijnrank adopteren. Een jaar lang wordt de adoptant op de hoogte gehouden van het complete wijnproces door persoonlijke vlogs van de wijnboeren. Daarnaast kan hij of zij deelnemen aan speciale wijnbelevingen,...

De wijn van het Spaanse wijnhuis Blecua

De wijn van het Spaanse wijnhuis Blecua

Het Spaanse wijnbedrijf González Byass van de beroemde wijnfamilie González is bekend vanwege de sherry waaronder de wereldberoemde Tio Pepe Fino. Maar de familie beperkt zich niet tot sherry. In drie verschillende wijngebieden in Spanje maken ze wijn in kleine wijnhuizen, ‘Singular Estates’. Een van die wijnhuizen is Blecua, gelegen in het wijngebied...