Wijnsector rolt keurmerk verder uit

9 februari 2015

22 januari 2015 – Vandaag heeft een vijftal wijnimporteurs uit handen van de voorzitter van de KVNW, de heer Peter van Houtert, het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar ontvangen. De vijf bedrijven zijn afgelopen maanden door de onafhankelijke certificatie-instelling DetNorkseVeritas (DNV GL) getoetst op een aantal strenge eisen. De KVNW streeft er naar om dit jaar alle aangesloten bedrijven te toetsen op de voorwaarden van het keurmerk. De uitreiking vond plaats tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de KVNW in Nieuwspoort in Den Haag.

De KVNW helpt ondernemers in de wijnsector vorm te geven aan kwaliteit, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar is daarbij de basis.

De volgende bedrijven ontvingen vandaag het keurmerk: 20150123_kvnw_register_wijnhandelaar_uitreiking_certificaat_22_januari_2015-300x202

  • Anfors, Rotterdam
  • Jumbo Supermarkten B.V., Veghel
  • Heisterkamp Wijnkopers, Ootmarsum
  • De Monnik Dranken BV, Oldenzaal
  • Wijntransport B.V., Horst
  • Voor meer informatie over het keurmerk en de voorwaarden zie Mijnkvnw.nl

Van Houtert: “Het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar geeft bedrijven de gelegenheid zich positief te onderscheiden. Naast eisen op het gebied van voedselveiligheid en traceerbaarheid worden bedrijven getoetst op hun inspanningen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Wijn is een product om van te genieten en dat moet zo blijven!”.

Wijnbranche komt met matigingsboodschap

De Nieuwjaarsbijeenkomst van de KVNW stond verder in het teken van “Wine in Moderation”. De KVNW werkt aan de Nederlandse versie van dit Europese programma. Het programma benadrukt dat alleen een matige, verantwoorde consumptie van wijn een rijke ervaring oplevert. De sector zal wijndrinkers activeren en stimuleren tot verantwoorde consumptie van wijn.

Van Houtert: “De wijnsector neemt haar verantwoordelijkheid door gezamenlijk een campagne te ontwikkelen gericht op consumenten. Wij laten ons inspireren en voeden door het Europese programma “Wine in Moderation”. Op 26 maart aanstaande volgt de lancering”.

Altijd op de hoogte blijven?