Wijnsommelier lobbyt voor Limburg Glass

7 augustus 2018
  • More than Drinks_Limburg Glass_Riedel Riedel glass manufacturer store in Vienna Riedel glass manufacturer store in Vienna
  • Wijnsommelier Maurice Warnier van het Maastrichtse restaurant Mes Amis wil een speciaal glas voor Limburgse witte wijn. Hij is een lobby gestart bij de bekende glasproducent Riedel uit het Oostenrijkse Kufstein. Het bedrijf staat hiervoor open en onderzoekt de mogelijkheden voor een exclusief handgeblazen kristallen glas wat de naam The Limburg Glass moet krijgen. Dat meldt lifestyleblad Chapeau

The Limburg Glass

Glasproducent Riedel maakt handgeblazen glazen die speciaal zijn afgestemd op bepaalde wijnsoorten uit vrijwel alle klassieke wijnstreken. Daarnaast zijn er ook glazen voor de druivenrassen pinot noir (Bourgogne) en nebbiolo (Barolo). Er is nog geen speciaal glas voor de ‘cool climate druivenrassen’, waaronder de in Limburg veel aangeplante auxerrois. Reden voor Warnier om Riedel te benaderen.

Guilherme Mantovani, verantwoordelijk voor de marketing en sales van Riedel, bracht daarom een bezoekje aan Maastricht. "Hij is komen proeven en heeft zich laten overtuigen van de specifieke karaktereigenschappen van de auxerrois. Hij heeft inmiddels te kennen gegeven dat zijn bedrijf bereid is om de mogelijkheden serieus te onderzoeken", vertelt Warnier aan Chapeau.

Een van de voorwaarden voor de realisatie van The Limburg Glass is dat Warnier minimaal 20.000 glazen af moet nemen. Verschillende Limburgse wijnboeren steunen de lobby al. Warnier hoopt dat de horeca en eventueel ook de Provincie Limburg en andere partijen zich achter het idee scharen.

Limburgse wijn

Het niveau van de Limburgse wijn, met name de witte wijn, wordt steeds beter. Uit vergelijkende proeverijen blijkt dat de wijn kan concurreren met Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Italië. De wijnen uit het Mergelland en de Maasvallei hebben een beschermde Europese status gekregen. Kenners verwachten dat de kwaliteit van de wijn door onder andere het veranderende klimaat de komende jaren verder zal verbeteren.

Altijd op de hoogte blijven?