Wijnvakbeurs Wine Challenge Amsterdam op 28 juni

21 april 2022 Redactie BeverageNL

The Wine & Food Association organiseert samen met Pitch PR op 28 juni de Wine Challenge Amsterdam. Deze wijnvakbeurs legt de nadruk op de nieuwe oogstjaren en recente ontwikkelingen in de wijnwereld. De organisatie geeft alvast een indruk van het programma.

Wine Challenge biedt plaats aan wijnmerken en wijnimporteurs die actief zijn op de Nederlandse markt en een groot aantal wijnregio’s en producenten uit verschillende landen. Dit resulteert in een zeer rijk aanbod van wijnen, wijnmakers en programma-onderdelen voor importeurs, wijnwinkels, slijters, wijnbars, sommeliers, pers en andere wijn professionals.

Programma Wine Challenge

Een deel van het programma staat onder toezicht van Pitch PR en bestrijkt uiteenlopende en zeer boeiende wijngebieden. Er worden tal van wijnen gepresenteerd en verschillende producenten zijn zelf aanwezig. Zo zijn ongeveer 20 producenten uit de Spaanse Jerez-driehoek aanwezig om hun wijnen te presenteren. Verschillende producenten uit Zuid-Afrika zijn zelf aanwezig en er wordt een ruime selectie Zuid-Afrikaanse wijnen van diverse importeurs gepresenteerd met medewerking van Wines of South Africa.

The Wine & Food Association presenteert tijdens Wine Challenge Amsterdam een programma van proeverijen, masterclasses, presentaties en competities.

Finale verkiezing Beste Fromager van het Jaar
Eind vorig jaar bereikten twee getalenteerde fromagers de finale: Deborah van Breugel (De Bokkedoorns) en Rianne Slotboom (De Librije). Op 28 juni komen zij tegen elkaar uit in de finale.

34e Proefschrift Wijnconcours
In mei proeft de professionele jury van Proefschrift de wijnen die ingezonden zijn voor de voorjaarseditie van het 34e Proefschrift Wijnconcours. De inhuldiging van de importeurs van de beste rosés, Champagnes en overige mousserende wijnen vindt eind mei plaats. Tijdens Wine Challenge Amsterdam worden de winnende wijnen plus een selectie finalisten en andere interessante inzendingen gepresenteerd en geproefd in drie sessies.

Presentatie Italië
Tien à vijftien Italiaanse topproducenten van uiteenlopende wijnstijlen uit diverse regio’s geven op 28 juni acte de présence. Zij presenteren zelf hun wijnen en nemen deel aan masterclasses.

Aquavinum 2022: Mossel-, Oester- en Kreeftwijn van het Jaar
Na het succes van vorig jaar organiseert The Wine & Food Association opnieuw Aquavinum: de verkiezing van de mooiste mossel-, oester- en kreeftwijnen. Tijdens drie wijn-spijssessies worden de kanshebbers geproefd en na afloop worden de drie winnende wijnen bekendgemaakt.

Masters of Jerez: Nieuwe Haring / Sherry Test 2022
Het is ieder jaar afwachten of de Hollandse Nieuwe het lekkerst is met een glas Fino of Manzanilla. De echt magere nieuwe haring, met een relatief laag vetpercentage, combineerde vrijwel altijd het beste met een Fino. De allervetste haring gingen doorgaans het beste samen met een Manzanilla.

 

Altijd op de hoogte blijven?