Wijnwinkel Le Nord lanceert de Wijnclub

Wijnclub_foto Wijnwinkel Le Nord

Foto: Wijnwinkel Le Nord

De Rotterdamse Wijnwinkel Le Nord lanceert de Wijnclub. Dit wijnabonnement biedt wijnliefhebbers elke maand een box met drie of zes verschillende wijnen. Van klassieke wijnen tot biologische, biodynamische en natuurwijnen.

“Er wordt nogal eens ingewikkeld gedaan over wijn, maar het moet vooral leuk én lekker blijven”, zegt  Kirsten van Harten, manager van Wijnwinkel Le Nord. Met de Wijnclub wil ze wijnliefhebbers op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de verschillende wijnstijlen die de Rotterdamse wijnwinkel te bieden heeft. Leden van de wijnclub krijgen maandelijks een box met drie of zes nieuwe wijnen. Leden kunnen kiezen tussen witte wijnen, enkel rode wijnen wijnen of een mix. Naast de wijnen bevatten de boxen achtergrondinformatie, wijn-spijstips, een proefformulier en een wijnaromawiel.

Kwaliteit

Van Harten denkt dat het wijnabonnement aansluit bij de behoefte van nu. “We zien dat mensen in coronatijd vaker kiezen voor kwalitatievere wijn. Ook proberen ze natuurlijk steeds minder de deur uit te gaan.” De Wijnclub voorziet leden van kwaliteitswijn zonder dat zij zelf naar de winkel hoeven te gaan.

Wijnwinkel Le Nord

Wijnwinkel Le Nord is twee jaar gevestigd in Rotterdam en verkoopt 'wijnen met een verhaal'. De winkel is het zusje van horecazaken L’OUEST | shared dining - lunch - wijnbar en LE NORD | bistrot - lunch - wijn & bierbar. Naast de coronacrisis werd l’Ouest in mei 2020 getroffen door een brand, waardoor de horecazaak zijn deuren noodgedwongen moest sluiten. Een heropening wordt in het voorjaar van 2021 verwacht.

Dossiers
Lees ook
Alleen Nederlandse wijn bij Wijnwinkel Bob

Alleen Nederlandse wijn bij Wijnwinkel Bob

Onlangs opende in Amsterdam Wijnwinkel Bob. Hier liggen uitsluitend wijnen van Nederlandse bodem in de schappen. In het assortiment zitten witte en rode wijn, rosé en mousserende wijnen uit alle twaalf provincies.

Digitaal wijnrek integreert internettechnologie en winkelvloer

Digitaal wijnrek integreert internettechnologie en winkelvloer

Screenshot Digitale wijnwijzer - Corsendonk Een Vlaamse wijnhandel introduceerde vorige week een nieuw slim digitaal wijnrek. Het schap is vooral bedoeld voor niet-wijnkenners. Op een aanraakscherm in de winkel kunnen klanten hun voorkeuren aangeven. Bijvoorbeeld de oorsprongsregio, het druivenras, de prijs en/of het gerecht waarmee de klant de...