Wijnwinkel Le Nord levert wijnen aan Rotterdamse horeca

Wijnwinkel Le Nord

Foto: Wijnwinkel Le Nord

De Rotterdamse wijnwinkel Le Nord levert sinds kort 'bijzondere wijnen met een verhaal' aan de lokale horeca. Manager Kirsten van Harten denkt mee over de juiste selectie wijnen voor op de wijnkaart en geeft als vinoloog trainingen aan het horecapersoneel om wijnkennis te verhogen en goede keuzes te maken in wijn-spijs combinaties.

Voor Wijnwinkel Le Nord betekent de levering een uitbreiding van het aanbod. Eerder lanceerde de wijnwinkel de Wijnclub; een flexibel abonnement waarbij consumenten maandelijks een verrassende wijnbox thuis ontvangen. Nu kan ook de zakelijke markt genieten van de wijnen van de Wijnwinkel.

Wijnen

Het assortiment van de Wijnwinkel Le Nord varieert van klassieke wijnen tot biologische, biodynamische en natuurwijnen. Wijnen uit klassieke gebieden maar ook wijnen van oude vergeten wereldlanden of onbekende druiven. Op 25 september organiseert Wijnwinkel Le Nord een grote najaarsproeverij, waar geïnteresseerden (uit de horeca) kennis kunnen maken met het assortiment.

Wijnwinkel Le Nord

Wijnwinkel Le Nord is sinds twee jaar te vinden aan de Provenierssingel 32a in Rotterdam. De winkel staat bekend om zijn bijzondere en onontdekte wijnen: wijnen met een verhaal. Wijnwinkel Le Nord is het zusje van horecazaken L’Ouest | shared dining - lunch - wijnbar en Le Nord | bistrot - lunch - wijn & bierbar. Le Nord bistrot en de wijnwinkel voorzien Rotterdammers naast het wijnabonnement van diverse wijn-, bier- en borrelpakketten, lunch en diner voor thuis en een champagneontbijt op bed.

Dossiers
Lees ook
Duizenden horecaprofessionals bijeen tijdens BBB Maastricht 2021

Duizenden horecaprofessionals bijeen tijdens BBB Maastricht 2021

MECC Maastricht stond van 11 tot en met 13 oktober in het teken van BBB Maastricht. Duizenden horecaprofessionals kwamen naar de 66ste editie van de horecavakbeurs BBB Maastricht om te proeven, te beleven en te netwerken. Volgens beursmanager Silvie Slachter heeft BBB Maastricht een kwaliteitsslag gemaakt en gaat meer dan ooit voor ‘more...

SWR opgericht om duurzaamheid wijnsector te bevorderen

SWR opgericht om duurzaamheid wijnsector te bevorderen

Meer dan 40 belangrijke partijen in de productie en marketing van wijn wereldwijd hebben hun krachten gebundeld om de wijnsector te verduurzamen. Deze nieuw gevormde Sustainable Wine Roundtable (SWR) is een coalitie van toonaangevende wijnmerken, wijnregio's, kleine producenten, distributeurs, detailhandelaren, milieuorganisaties en anderen.

Oud Reuchlin & Boelen gaat verder als Cordier Nederland

Oud Reuchlin & Boelen gaat verder als Cordier Nederland

De wijnbedrijven Oud Reuchlin & Boelen (OR&B) en Wine Excel en de activiteiten van het vroegere Baarsma Wines worden samengevoegd tot Cordier Nederland.