Wine Paris & Vinexpo Paris gaat door

Vinexpo en WIne Paris 2022 logo

De vakbeurs Wine Paris & Vinexpo Paris staat gepland voor 14 tot en met 16 februari in Paris Expo Porte de Versailles. De organisatie bevestigt met een persbericht dat deze beurs doorgaat, zodat de internationale wijn- en gedistilleerd sector elkaar weer kan ontmoeten.

De vakbeurs kon door de coronapandemie bijna twee jaar lang niet plaatsvinden. Nu verwacht de organisatie dat Wine Paris & Vinexpo Paris drie dagen lang 2.800 exposanten uit 32 landen gaat trekken. Frankrijk is breed vertegenwoordigd op de beurs. Alle deelnemende regio's hebben collegiaal hebben besloten om de beurs door te zetten.

Gezondheidsprotocol

De organisator Vinexposium Group zet het geldende gezondheidsprotocol met de grootst mogelijke striktheid ingezet om het goede verloop van de beurs te garanderen met in achtneming van het comfort en de gezelligheid voor alle deelnemers. Onder dit protocol valt onder andere een geldige coronapas, het dragen van een mondkapje, regelmatige schoonmaak van de ruimtes en er wordt zo veel mogelijk gewerkt met e-badges. Het Vinexposium-team volgt voortdurend de veranderingen in de gezondheidscontext en overheidsrichtlijnen.

Programma

Naast een beurs met exposanten biedt Wine Paris & Vinexpo Paris een programma dat bestaat uit masterclasses, en multi-format toespraken door verschillende experts. Daarnaast zijn er verschillende thematische ruimtes: Be Spirits staat in het teken van sterke dranken en mixologie, Wine Tech Perspectives biedt een duik in innovatie en digitalisering van de sector en tot slot brengt La Nouvelle Vague jonge wijnmakers en talenten voor het voetlicht.

 

Dossiers
Lees ook
2021 was een goed exportjaar voor Zuid-Afrikaanse wijnindustrie

2021 was een goed exportjaar voor Zuid-Afrikaanse wijnindustrie

Het afgelopen jaar zette de Zuid Afrikaanse wijnindustrie voor de nodige uitdagingen. Onder andere een reeks lokale alcoholverkoopverboden, wereldwijde vracht- en gelokaliseerde havenproblemen, en een tekort aan glas en verpakkingsmateriaal. Toch was 2021 volgens een positief jaar voor de export.

No & low drankenbeurs NABLAB verschuift naar april 2023

No & low drankenbeurs NABLAB verschuift naar april 2023

De No & low drankenbeurs NABLAB verschuift naar 3 en 4 april 2023. Initiatiefnemers RAI Amsterdam en Servicecentre4Hospitality namen dit besluit vanwege de huidige omstandigheden en de onzekerheid over de komende maanden.

Horecava 2022 gaat niet door

Horecava 2022 gaat niet door

De organisatie van de Horecava heeft besloten om de beurs van 2022 te annuleren. De afgelopen twee jaar waren zwaar voor horecaondernemers en die druk blijft voorlopig op de sector liggen. Daarom is volgens de organisatie een evenement als de horecava “ondoenlijk en onwenselijk”.