Wine & Spirit presenteert Baladin en Calem Porto

Wine & Spirits importeert hoogwaardige wijnen, frisdranken en gedistilleerd voor de Nederlandse Markt. Op de Dranken Pakket Expo presenteren zij het speciaal bier van Baladin, de port van Calem en wijnen van onder andere Cantina Bolla en Champagne de Castellane. De importeur sluit de beurs af met een Aperitivo in een speciaal gecreëerde binnentuin.

More than drinks_Wine & Spirit_Baladin Teo Musso Speciaalbier van Baladin

Teo Musso brouwt sinds de jaren 80 het speciaal bier van Baladin ten zuiden van Turijn. Op 78 hectare grond produceert hij zijn eigen ingrediënten op basis van zonne-energie. De bieren van Baladin worden niet gefilterd, niet gepasteuriseerd en hergisten op de fles. Hierdoor evolueert het bier langzaam waardoor er een natuurlijke variatie in smaak ontstaat.

Het bier is verkrijgbaar in de varianten Isaac, Nora, Nazionale, Nazionale Gluten vrij en Leön. Daarnaast produceert Baladin Speciaal vatgelagerd bier. Deze Xyauyu lijn is enkele jaren is gelagerd op whiskey-, rum en wijnvaten. Het bier is verkrijgbaar in Oro, Barrel, Fumé en Kentucky.

More Than Drinks_Wine & Spirit_Calem Porto Glasses Calem Porto

António Alves Cálem richtte in 1859 Calem Porto op. Deze port is marktleider in Portugal en is verkrijgbaar in de varianten Fine Ruby, Fine Tawny en Fine White.

Naast port is Calem gespecialiseerd in Colheita en overige Tawny’s, maar ook in Vintages: de Ruby paradepaadjes. Op de beurs kunnen bezoekers een breed scala aan Calem port proeven.

Dranken Pakket Expo 2018

More than Drinks_Dranken Expo 2018_logo Wine & Spirit is een van de exposanten op de Dranken Pakket Expo 2018. Op deze beurs vinden drankendetailhandelaren alle producten en diensten die ze nodig hebben om zich als specialisten te kunnen profileren voor de consument met smaak. Dranken Pakket Expo 2018 vindt dit jaar plaats op 9 en 10 september in Expo Houten.

Lees alles over de Dranken Pakket Expo in ons dossier.

Lees ook
Nieuw design voor Bavaria

Nieuw design voor Bavaria

Afbeelding: Bavaria Brouwerij Bavaria bestaat 300 jaar. Om dit jubileum te vieren komt de familiebrouwerij met een nieuw design voor al zijn bieren. De nieuwe fles heeft een lange strakke hals met reliëf en symboliseert in zijn etiket belangrijke karakteristieken van de brouwerij. De nieuwe fles vertelt het verhaal van bierbrouwerij Bavaria...

Pils blijft de grote plens, maar alcoholvrij bier wordt alsmaar populairder

Pils blijft de grote plens, maar alcoholvrij bier wordt alsmaar populairder

Afbeelding: Pixabay Nederlanders drinken meer bier met minder alcohol. Dat blijkt uit de jaarlijkse  van branchevereniging Nederlandse Brouwers. De opvallendste trend is volgens directeur Cees-Jan Adema de “ongekende versnelling” in de stijging van de verkoop van alcoholvrij bier.  In totaal steeg de Nederlandse bierconsumptie...

Hotel uit Kaatsheuvel tapt bier van broodresten

Hotel uit Kaatsheuvel tapt bier van broodresten

Afbeelding: Misset Horeca Bij veel horeca ondernemingen blijven voedselresten over. In de meeste gevallen wordt dit weggegooid, maar bij een hotel in Kaatsheuvel maken ze er een nieuw product van: Ketshill’s Special Blond. Dit is bier gemaakt van het oud brood van het ontbijtbuffet. Het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel is sinds deze maand een...