Wine & Spirits brengt alcoholvrije wijn Vinada op Nederlandse markt

Vinada rosé (4) Wijnimporteur Wine & Spirits brengt vanaf januari 2019 de Spaanse alcoholvrije wijnen van Vinada op de Nederlandse markt. Naast geen alcohol, bevatten Vinada Sparkling Gold & Sparkling Rosé uit La Mancha ook weinig calorieën, slechts 23 kcal per 100 ml. Vinanda wil met de alcoholvrije wijn een bijdrage leveren aan de maatschappelijke bewustwording omtrent alcohol en gezondheid.

“Het huidige aanbod op de markt in kwalitatief goede non alcoholische wijn is erg schaars, Vinada bewijst het tegendeel, de smaak is erg lekker en daarnaast is de wijn gezond, caloriearm en van een hoge kwaliteit. Wij zijn erg blij met deze toevoeging aan ons assortiment”, aldus Winston van Eijkelenborg, eigenaar Wine & Spirits.

Vinada Sparkling Gold & Sparkling Rosé

Vinada heeft twee soorten alcoholvrije mousserende wijnen: wit en rosé. De Sparkling Gold is gemaakt van de Airén druif en kan goed gekoeld gedronken worden. De Sparkling Rosé bevat fijne bubbels en is gemaakt van de Tempranillo druif.

Jessica van Spaendonck richtte in 2018 Vinada op. Zij ontwikkelde de alcoholvrije wijn in eerste instantie uit eigenbelang: ze hield ontzettend van wijn, maar vanwege gezondheidsredenen werd dit in sommige gevallen afgeraden. Zij vond dat er geen echt lekkere alcoholvrije wijnen verkrijgbaar waren en besloot zelf voor een alternatief te zorgen.

Wine & Spirits

Wine & Spirits is sinds 1991 importeur van hoogwaardige wijnen, frisdranken en gedistilleerd voor de Nederlandse markt. Het bedrijf is gespecialiseerd in exclusieve import, marketing, verkoop en distributie van wijnen, champagne, port, speciaalbier, frisdranken, waters, gedistilleerd, functionele dranken en geschenkverpakkingen uit vele verschillende landen. Van Frankrijk tot Nieuw Zeeland en van de Verenigde Staten tot Zuid-Afrika. Ook ontwikkelt Wine & Spirits eigen merken waarbij zij als hoofddoel heeft het bouwen van- en aan merken.

Dossiers
Lees ook
Pils blijft de grote plens, maar alcoholvrij bier wordt alsmaar populairder

Pils blijft de grote plens, maar alcoholvrij bier wordt alsmaar populairder

Afbeelding: Pixabay Nederlanders drinken meer bier met minder alcohol. Dat blijkt uit de jaarlijkse  van branchevereniging Nederlandse Brouwers. De opvallendste trend is volgens directeur Cees-Jan Adema de “ongekende versnelling” in de stijging van de verkoop van alcoholvrij bier.  In totaal steeg de Nederlandse bierconsumptie...

Wijnproductie 2018 naderde recordniveau

Wijnproductie 2018 naderde recordniveau

Afbeelding: Pixabay Gister maakte de Organisation Internationale du Vin (OIV) bekend dat de wijnproductie in 2018 met een vijfde was gestegen ten opzichte van 2017. De wijnsector produceerde afgelopen jaar wereldwijd 292,3 miljoen hectoliter wijn. Het jaar 2017 was een teleurstellend wijnproductie-jaar, want toen werd het laagste productieniveau gehaald...

Leffe introduceert volledig alcoholvrij abdijbier

Leffe introduceert volledig alcoholvrij abdijbier

Leffe introduceert het eerste volledig alcoholvrije abdijbier in Nederland. Hiermee sluit de bierbrouwer aan op de groeiende vraag naar alcoholvrij (speciaal)bier. Leffe Blond 0,0% werd in januari al in België op de markt gebracht. Uit onderzoek blijkt dat de verkoop van alcoholvrij bier in Nederland van 2010 tot 2017 met maar liefst 285 procent...