Winefield’s Auctioneers steunt horeca met wijnveiling

Help de horeca_Wijn auctioneers

Veilinghuis Winefield’s Auctioneers organiseert 14 juni een speciale wijnveiling. De opbrengst van de geveilde wijnen en wijn gerelateerde items, en de kopers commissie komt ten goede aan een restaurant naar keuze van de koper.

Winefield’s Auctioneers benaderde bevriende relaties uit de Nederlandse wijnhandel waaronder wijnimporteurs, vakbladen en overige wijn gerelateerde bedrijven om wijn of andere items in  te zenden voor het goede doel.

“Wij zijn als wijnveilinghuis een onafhankelijke partij in de wijnwereld en wij willen met ons online platform graag iets doen om de horeca te ondersteunen:, zegt veilingmeester Doris Vroom. "Zowel kleine als grote bedrijven die wij benaderden waren meteen enthousiast om mee te doen. Veel wijnimporteurs zijn zelf ook zwaar getroffen door de gevolgen van de horecasluiting en daarom is het best bijzonder dat zoveel bedrijven belangeloos hun steentje bijdragen en met zulke gave lots komen. Ook al is deze actie wellicht een druppel op de gloeiende plaat, omdat we niet de hele Nederlandse horeca kunnen helpen, maar alle kleine beetjes helpen in deze uitzonderlijke tijd.”

Veiling zonder publiek

De 57ste veiling van het veilinghuis Winefield’s Auctioneers vindt zondag 14 juni plaats vanuit de ADAM toren in Amsterdam. Het veilinghuis koos deze unieke locatie zodat de bieder thuis een panoramisch uitzicht heeft over heel Amsterdam. De veiling start om 12.00 uur en is onder andere te volgen via de website van het veilinghuis.

“Dat er geen publiek is tijdens de veiling in deze coronatijd is inmiddels bijna normaal"zegt Milan Veld eigenaar en CEO van Winefield’s Auctioneers. "Onze Singapore veiling van vorige maand hebben we live gehouden vanuit onze achtertuin in Durgerdam, met koeien en fluitende vogels als publiek. Dit werd erg goed ontvangen door onze Aziatische kopers. Doordat er maar maximaal 30 personen tijdens de veiling aanwezig mogen zijn en veel oudere kopers tot de risicogroep van Covid-19 behoren, hebben we besloten om ook deze veiling nog zonder publiek te houden vanaf een ludieke locatie in Amsterdam.” 

Wijn voor horeca

Diverse kleine en grote wijnbedrijven hebben bijzondere wijn items ter beschikking gesteld. Van grote flessen wijn, port en mousserend uit alle windstreken, een jaar abonnement bij een wijnmagazine, een wijncursus, een rondleiding en proeverij bij Château Amsterdam, VIP kaarten voor Bacchus Wijnfestival tot aan de nieuwste Coravin. 

De deelnemers die kosteloos items ter beschikking hebben gesteld zijn; Wijntransport, Château Amsterdam, Winelife, Vinoblesse, Oud Reuchelin & Boelen , Dis Donc, Andre Kerstens, Delta Wines, Anfors Imperial,  Fourcroy Nederland, Verbunt Verlinden, Karakter Wijnimport, Vino et Vetro, Le Vineur, Winematters, Kwast Wijnkopers, Le Vin en Direct, Bacchus Wijnfestival, Perswijn, De Gouden Ton, Winefield’s Academy, Coravin, Colaris, Bolomey Wijnimport, Wijnkoperij Okhuysen, De Bruijn Wijnkopers en Chabrol Wines.

 

Dossiers
Lees ook
Samenwerking wijngaard St. Martinus en Verbunt Verlinden

Samenwerking wijngaard St. Martinus en Verbunt Verlinden

Wijngaard St. Martinus en wijnexporteur Verbunt Verlinden hebben samengewerkt aan een nieuwe wijn met de naam St. Martinus Cuvée Texere. Het is een droge, witte Cuvée speciaal en exclusief samengesteld door en voor Verbunt Verlinden.

More Than Drinks Inspirations! verplaatst naar 12 en 13 september 2021

More Than Drinks Inspirations! verplaatst naar 12 en 13 september 2021

Vanwege de coronacrisis verschuift de Drankenbeurs More than Drinks Inspirations! naar 2021. Dat heeft organisator Alea Publishers, uitgever van onder andere More than Drinks! besloten na een rondgang in de drankenbranche. "We horen van steeds meer partijen dat ze het in deze situatie zowel financieel als organisatorisch niet verstandig vinden om mee...

PLUS beste wijnsupermarkt 2020

PLUS beste wijnsupermarkt 2020

PLUS is voor de achtste keer de beste wijnsupermarkt. De supermarktketen viert deze titel met de introductie van het wijnhuis Maison Castel in de wijnschappen. Maison Castel is afkomstig van het familiebedrijf Castel Fréres, met 21 landgoederen door heel Frankrijk.