Worstenmakers van Brandt & Levie maken worst met Brouwerij 't IJ

20 juli 2020
Foto: Brandt & Levie

De worstenmakers van Brandt & Levie zijn een samenwerking aangegaan met de bierbrouwers van Brouwerij 't IJ. Het resultaat is een droge worst met gerookte mout. 

De droge worst is gemaakt door Jiri Brandt en hoofdbrouwer Tjalling Landman. Het vlees voor de worst is afgekomstig van een varken dat een goed leven heeft gehad. Dat wordt gecombineerd met de Session IPA van Brouwerij 't IJ. "De hoppige bitters en citrustonen van het bier worden benadrukt door de gerookte mout. ‘Een natje en een droogje’ ineen", aldus de makers.

Brandt & Levie

Samuel Levie, Jiri Brandt en Geert van Wersch zijn de worstenmakers van Brandt & Levie. Hun liefde voor worst begon in de keukens van de Amsterdamse horeca. Ze experimenteerden en trokken naar Italië om een goede droge worst te leren maken. Bij terugkomst in Nederland startten ze hun eigen worstmakerij. Voor hun worst gebruiken de mannen alleen vlees van varkens die een goed leven hebben gehad.

Brandt & Levie bundelt regelmatig de krachten met mensen of merken die hen inspireren. Samen laten zij de creativiteit los in de Brandt & Levie keuken met als resultaat bijzondere worst. Eerder verschenen onder andere collabs met driesterren chef Jonnie Boer, éénsterren chef Joris Bijdendijk, de wereldberoemde Italiaanse slager Dario Cecchini en het Schotse whiskymerk Laphroaig.

Brouwerij 't IJ

Bij Brouwerij ‘t IJ wordt sinds 1985 eigenzinnig Amsterdams speciaalbier gebrouwen. Muzikant Kasper Peterson hield van Belgisch bier en omdat dergelijk speciaalbier in Nederland nauwelijks werd gebrouwen, besloot hij het zelf te gaan doen. Twintig jaar later namen Bart Obertop en Patrick Hendrikse het stokje over en introduceerden nieuwe bierstijlen als de I.P.A. en verschillende pale ales. De brouwerij werkt samen met Duvel Moortgat. In mei presenteerden de bedrijven nog nieuwe IPA met de naam 't IJ van de Duvel.

 

Dit artikel verscheen eerder op: Vleesmagazine

Altijd op de hoogte blijven?