Zaandijk viert 525-jarig jubileum met speciaalbier

1 augustus 2019
Foto: Screenshot Facebookfilm etiket

Het dorp Zaandijk in Noord Holland viert in september het 525-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum zijn er twee speciaalbieren op de markt gebracht, Oudt Heyn 525 en Zaandijks 525 Blond. Jan Duijvis, de officieuze burgemeester, nam 30 juli de eerste fles in ontvangst.

Beide bieren worden gebrouwen door de lokale Brouwerij Hoop. Oudt Heyn 525 is gebrouwen op basis van de quadruppel Oudt Heyn en Syn Wyf. Het resultaat is een licht-bitter bier met een port-achtige zoete smaak. Het is een limited edition dus maar beperkt verkrijgbaar. De genummerde Limited Editions zijn alleen als 75cl fles te koop.

Oudt Heyn 525 is een echt lokaal product. Niet alleen wordt het bier gebrouwen door Brouwerij Hoop uit Zaandijk. Het etiket is ontworpen door oud-Zaandijker Steven de Cleen en gedrukt bij de Zaandijkse drukker Heijnis & Schipper. Ook het papier van het etiket is lokaal, dat is handgeschept papier afkomstig van de Molen De Schoolmeester. Bekijk op Facebook hoe het etiket wordt gemaakt!

Het tweede jubileumbier is Zaandijks 525 Blond. Dit is een droog en dorstlessend bier, dat 5,25 procent alcohol bevat. Van de verkoop gaat 15 procent van de opbrengst naar het Zaandijk 525 jaar-feest.

 

Altijd op de hoogte blijven?