Zaanshine Distilleerderij valt in de prijzen

15 augustus 2019

De Zaanshine Distilleerderij viel de afgelopen periode twee keer in de prijzen. De jenever Genièvre de Zaan kreeg zilver bij de International Wine & Spirit Competition. En de Gin Sumac viel in de prijzen tijdens het Gin Fever Festival 2019.

De International Wine & Spirit Competition reikt al vijftig jaar prijzen uit aan de beste wijnen en dranken wereldwijd. De producten kunnen goud, zilver en brons winnen. Uit de gouden medaille winnaars kiest de jury de beste van elke categorie. 

De Zaanshine Distilleerderij won zilver in de categorie Gin-Genever voor hun jenever Genièvre de Zaan. De basis van deze jenever is 100% moutwijn. De jenever wordt op puur ambachtelijke wijze gemaakt met alleen de beste biologische grondstoffen. Distillateur Adriaan Keyer, de man achter Zaanshine Distilleerderij, is dolblij met deze internationale erkenning. "Toen ik op de camping het mailtje las dat ik deze prijs had gewonnen, kon iedereen dat wel even horen ja, zo hard heb ik gejuicht", vertelt hij aan NH Nieuws

Het winnen van de zilveren medaille was niet het enige succes voor De Zaanshine Distilleerderij. tijdens het Gin Fever Festival 2019 bij het Jenevermuseum in Schiedam kwam de Gin Sumac bij de blindtest als beste uit de bus.

Adriaan Keyer startte in 2016 met De Zaanshine Distilleerderij. Daarvoor was het distilleren al zijn hobby. De productie vind plaats op ambachtelijke wijze: van graankorrel tot borrel staat er op de website te lezen. In het assortiment zitten jenever, gin en verschillende likeuren.

 

Altijd op de hoogte blijven?