Zelf wijn tappen bij nieuwe Rotterdamse wijnbar

14 augustus 2020
Foto: Walsjérôt

Binnenkort opent de nieuwe wijnbar Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. Gasten kunnen hier zelf hun wijn tappen. Er zitten meer dan 70 wijnen in het assortiment en mensen kunnen kiezen tussen een slok, een heel of een half glas.

Gasten van de nieuwe wijnbar Walsjérôt krijgen bij binnenkomst een kaartje waarop ze een zelfgekozen bedrag zetten. Hiermee kunnen ze door het pasje voor de tapwand te houden zelf een slok, half of heel glas tappen van een wijn naar keuze. Er zijn meer dan 70 soorten wijn, zowel wit, rood als rosé. Bij elke wijn hangt een kaartje met een beschrijving van het type druif, de herkomst en de smaak.

Het idee achter deze wijnbar is dat gasten op deze manier bijzondere wijnen kunnen proeven, die in andere horecazaken alleen voor een hoge prijs te bestellen zijn. Zo kunnen ze makkelijk ontdekken welke wijnen ze lekker vinden. Er is een sommelier om gasten te adviseren, maar 'de sfeer is laagdrempelig en je kunt genieten op je eigen tempo en manier', aldus het persbericht.

Naast de wijnen is er ook een menu met onder andere fijne charcuterie, een wisselend kaasassortiment en kleine gerechten zoals oesters en een rode-bietencouscous.


Altijd op de hoogte blijven?