Zo combineer je wijn en eten

Wijnfestijn_boek cover

Welke wijn kies je bij een visgerecht? En welke wijn drink je bij een vleesgerecht of bij de barbecue? En welke wijn past goed bij een dessert? Met het nieuwe boek Wijnfestijn legt wijnkenner Maarten van den Dries uit welke wijn bij welk gerecht past. 

Van den Dries begint het boek met een inleiding over de smaak van wijn. Wat is wijn, waar ligt de oorsprong, wat is de smaak. Daarna volgt er een hoofstuk over het combineren van wijn en spijs. Vervolgens beschrijft Van den Dries per ingrediënt/gerecht welke wijn erbij past. Er zijn hoofdstukken over vlees, wild, vis, barbecue, vegetarisch, desserts en kaas. Met als extra inspiratie voor veel ingrediënten een favoriet recept-met-wijn.

"Want al zijn we als mens allemaal uniek qua smaak, het is wel mogelijk om ‘geholpen’ te worden onze smaak te verwoorden in termen die voor iedereen herkenbaar zijn. Dat is althans mijn visie op smaak en smaakbeleving en met dit boek hoop ik ook jou in de goede richting te helpen", aldus Maarten van den Dries.

Wijnfestijn van Maarten van den Dries verschijnt 25 augustus en is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren. 

Dossiers
Lees ook
Europeanen gaven meer geld uit aan alcohol tijdens eerste lockdown

Europeanen gaven meer geld uit aan alcohol tijdens eerste lockdown

Europeanen gaven 2,2 miljoen meer uit aan verwenproducten tijdens de eerste lockdown. Dat blijkt uit onderzoek van IRI naar de verkoop van alcoholische dranken, zoute snacks, zoetwaren en chocolade in Nederland, het Verenigd Koninkrijk (VK), Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Griekenland.

Coravin lanceert nieuw wijnconserveringssysteem Pivot

Coravin lanceert nieuw wijnconserveringssysteem Pivot

Coravin lanceert het nieuwe wijnconserveringssysteem Pivot. Dit systeem maakt het mogelijk om een fles wijn te bewaren na opening. Dit nieuwe systeem heeft een schenksnelheid die gelijk is aan de schenksnelheid rechtstreeks uit de fles.

Proeven als een pro

Proeven als een pro

Begin november is Proeven als een Pro verschenen. In dit boek deelt Master of Wine Cees van Casteren de zijn geheimen van het wijnproeven. "Nu we vooral alleen thuis kunnen genieten van een goed glas wijn, kunnen we ons gaan verdiepen in de smaak ervan. Wijn drinken met aandacht, proeven wat je drinkt en daar een analyse van maken", aldus het persbericht.