Zo combineer je wijn en eten

Wijnfestijn_boek cover

Welke wijn kies je bij een visgerecht? En welke wijn drink je bij een vleesgerecht of bij de barbecue? En welke wijn past goed bij een dessert? Met het nieuwe boek Wijnfestijn legt wijnkenner Maarten van den Dries uit welke wijn bij welk gerecht past. 

Van den Dries begint het boek met een inleiding over de smaak van wijn. Wat is wijn, waar ligt de oorsprong, wat is de smaak. Daarna volgt er een hoofstuk over het combineren van wijn en spijs. Vervolgens beschrijft Van den Dries per ingrediënt/gerecht welke wijn erbij past. Er zijn hoofdstukken over vlees, wild, vis, barbecue, vegetarisch, desserts en kaas. Met als extra inspiratie voor veel ingrediënten een favoriet recept-met-wijn.

"Want al zijn we als mens allemaal uniek qua smaak, het is wel mogelijk om ‘geholpen’ te worden onze smaak te verwoorden in termen die voor iedereen herkenbaar zijn. Dat is althans mijn visie op smaak en smaakbeleving en met dit boek hoop ik ook jou in de goede richting te helpen", aldus Maarten van den Dries.

Wijnfestijn van Maarten van den Dries verschijnt 25 augustus en is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren. 

Dossiers
Lees ook
Marqt verkoopt wijn met natuurlijke sulfietvervanger

Marqt verkoopt wijn met natuurlijke sulfietvervanger

Marqt heeft een nieuwe wijn in de schappen. De Novatura pinot noir van Biologische wijngaard de Colonjes. Volgens de duurzame retailer is dit de eerste Europese wijn met een natuurlijke sulfietvervanger, het plantenextract Estaan.

Oosterhoutse zusters houden 20.000 flessen wijn over door coronacrisis

Oosterhoutse zusters houden 20.000 flessen wijn over door coronacrisis

De zusters in het Oosterhoutse Sint-Catharinadal zitten met een overschot aan wijn. Door de coronacrisis valt de afzet aan de horeca weg en een grote deal met KLM gaat niet door. Hierdoor houden de zusters 20.000 flessen wijn over. Hier komt binnenkort ook nog de oogst van 2019 bij.

Zelf wijn tappen bij nieuwe Rotterdamse wijnbar

Zelf wijn tappen bij nieuwe Rotterdamse wijnbar

Binnenkort opent de nieuwe wijnbar Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. Gasten kunnen hier zelf hun wijn tappen. Er zitten meer dan 70 wijnen in het assortiment en mensen kunnen kiezen tussen een slok, een heel of een half glas.