Zuivr lanceert groen olijfbier

10 juni 2021

Zuivr brengt groen olijfbier op de Nederlandse markt. Dit ambachtelijk bier wordt gemaakt verschillende inheemse Spaanse olijven, met 100 procent natuurlijke ingrediënten en is glutenvrij. Zuivr levert twee varianten van deze mediterrane drank, The Original One en The Empeltre One. 

Oliba Green Beer is de producent van 's werelds eerste olijfgroene bier. Door een distributieovereenkomst tussen Zuivr en Bright Export Import is dit bier binnenkort verkrijgbaar in de Benelux. Er zijn twee varianten verkrijgbaar. The Origial One, gemaakt met verschillende olijfvarianten uit de Pyreneeën en The Empeltre One, gebrouwen met Empeltre-olijven uit de regio Aragón. Beide biertjes zijn te koop in delicatessenwinkels, slijterijen en horeca in 33 en 75cl flessen. Het bier wordt eerst in Nederland geïntroduceerd en daarna in België en Luxemburg.

De mediterrane drank, uitsluitend gemaakt met natuurlijke ingrediënten, is ontstaan uit de combinatie van de twee passies van de Spaanse producent Ivan Caelles: olijven en bier. Het hele Oliba Green Beer-assortiment is gemaakt volgens de Bohemian Pilsner-stijl, oorspronkelijk afkomstig uit Tsjechië. Pilsmouten van hoge kwaliteit en Tsjechische hop zoals saaz zijn gebruikt om een verfrissend en soepel 5% alcoholproduct te leveren. Oliba is een glutenvrij bier.

Volgens de makers is "The Original One een licht bier met een soepele en bijzondere smaak met een aantrekkelijke groene kleur en een verfijnd aroma met een subtiele olijftouch. The Empeltre One is intenser, zowel wat betreft romigheid als intensiteit van smaak en kleur. Verschillen gekenmerkt door de olijfsoort die als basis wordt gebruikt: de Empeltre." Deze Empeltre-olijven worden geteeld en verzameld door het premium olijvenmerk Mis Raíces, afkomstig uit Bajo Aragón.

 

Altijd op de hoogte blijven?