Overname Brouwerij de Molen door Swinkels Family Brewers

Swinkels Family Brewers breidt het belang in Brouwerij de Molen uit naar 100 procent. De twee brouwerijen werken al een aantal jaar samen. In 2015 startte de samenwerking toen Swinkels Family Brewers een belang van 35 procent verwierf. Volgens het persbericht is de uitbreiding van deze samenwerking voor Brouwerij de Molen een logische stap. 

De brouwerij behoudt de eigen identiteit en de eigenaren van Brouwerij de Molen blijven betrokken bij het bedrijf. Door de samenwerking met Swinkels Family Brewers kan de brouwerij zich blijven focussen op het brouwen en verder ontwikkelen van onderscheidend en goed craft bier. De brouwerij kan gebruik maken van de distributiekanalen en technische expertise van Swinkels Family Brewers. De partijen verwachten dat ze met de overname beter kunnen inspelen op de populariteit van ambachtelijk craft- en speciaal bier.

Brouwerij de Molen

Menno Olivier richtte in 2004 Brouwerij de Molen op in de historische korenmolen De Arkduif in Bodegraven. De hoofdbrouwerij zit inmiddels iets verderop, maar ook in de molen wordt nog steeds gebrouwen.  De brouwerij is bekend vanwege het brede scala speciaalbieren. Naast de vaste range van twintig bieren experimenteren de brouwers  regelmatig en komen elke zes weken met een nieuw bier.

Swinkels Family Brewers

Swinkels Family Brewers is bekend van onder andere Bavaria, La Trappe en Cornet. Dit familiebedrijf is de afgelopen jaren bezig met het uitbreiden van de portfolio met lokale en internationale bieren. De overname van Brouwerij de Molen past binnen deze strategie. Het bedrijf groeide de laatste jaren door verschillende overnames, zoals Palm Belgian Craft Brewers in 2016 en bierimporteur Bier&Co in 2018.