Patissier Hidde de Brabander ontwikkelt chocoladebier

chocoladebier

Foto: Vereniging de Meesters / Peter van der Wal

Patissier Hidde de Brabander heeft in samenwerking met brouwerij Noordt bier een speciaal bier uitgebracht: Madagascar Dark Chocolate Porter. De Brabander meldt op Facebook: “Zo fucking trots en blij met dit! Mijn eigen porter die ik samen met Brouwerij Noordt heb gemaakt.”

Aan de fundering liggen volgens De Brabander “twee chocolate malts en de te gekke Madagascar Mava Ottange cacao van Daarnhouwer.” De chocolade is toegevoegd tijdens de gisting en geven het bier de smaak van pure chocolade.

Hidde de Brabander

Hidde de Brabander is bekend van optredens in tv-programma’s als De Brabander Bakt, Hollandse Bakkers, De Chocolade Show. Hij startte in 2010 met zijn eigen patisserielabel Dreams of Magnolia. Hij schreef bakrecepten voor Delicious Magazine en schreef de boeken Patisserie en De Brabander bakt. Dit jaar behaalde hij de titel Meester Patissier. Volgens de site van Dreams of Magnolia is Hidde “een man waar chocolade door de aderen stroomt.” Het bier met chocolade aan de fundering sluit hier naadloos op aan.

Brouwerij Noordt

Het bier werd gebrouwen door de Rotterdamse Brouwerij Noordt. Peter Rouwen besloot in 2009 tijdens een bezoek aan de Brooklyn Brewery in New York bierbrouwer te worden. In 2015 opende hij samen met zijn vriend en mede brouw-enthousiast Aldert Weitering de stadsbrouwerij. “We brouwen ‘no nonsense’ bieren die altijd soepel en doordrinkbaar zijn met eerlijke en soms verrassende smaakelementen, altijd met liefde passie en overgave gemaakt.”

Naast een stadsbrouwerij is Brouwerij Noordt ook een ontmoetingplaats voor bierliefhebbers en stadsbewoners. Brouwerij Noordt speelt een grote rol bij de bieropleiding in Nederland. Zo startte in 2017 een MBO4 brouwersopleiding op initiatief van Rouwenr samen met Fer Kok van brouwerij de Prael. In samenwerking met STiBON hebben zij deze opleiding vormgegeven.

Bron: Bakkers in bedrijf