Sherry's passen perfect bij kleine fijne hapjes

6 oktober 2015

Nieuwe campagne voor aangesterkte wijn van Jerez en omgeving

Als er één culinaire trend is die de Nederlandse consument aan tafel noodt, dan draait die om kleine lekkernijen. Of het nu tapas zijn of mezze, sushi of Aziatisch street food, de kleine hapjes zijn hot. Welke wijnen zijn daarbij favoriet? In de eerste plaats witte, maar het kan ook avontuurlijker. Geen wijn die beter geschikt is om een grote variatie aan kleine hapjes partij te geven dan sherry. Ja, sherry is een wijn, al beseft niet iedere consument dat. En sherry is gemáákt voor culinaire minigerechten. Tenslotte ontstaat sherry in Andalusië, de Zuid-Spaanse streek die ook de bakermat is van de tapas.

07-2015-Sherry-02

Ooit was Nederland het land met de hoogste sherryconsumptie per capita, maar de afgelopen decennia is de afzet gestaag en snel gedaald; in het kruideniersschap waar de supermarktsherry ooit oppermachtig was, moet je de aangesterkte wijn van Jerez en omgeving nu met een lantaarntje zoeken. Maar nu zijn er weer tekenen van de heropleving. Importeurs en wijnvakwinkeliers hebben lering uit het verleden getrokken en concentreren zich nu op kwaliteitssherry’s met onderscheidend vermogen.

Lees het hele artikel in de nieuwe uitgave. Vraag een proefnummer aan of abonneer je en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte blijven?