Sterkstokers introduceert Love Potion

De Belgische distilleerderij Sterkstokers brengt voor Valentijnsdag een nieuwe gin op de markt, Love Potion. Deze gin is gemaakt van ”zachte en passionele’ ingrediënten. “Vandaar natuurlijk ook de naam Love Potion”, vertelt distilleerder Thomas Cuyvers aan Het Laatste Nieuws. “Ik ben echt wel op zoek gegaan naar speciale kruiden.”

Afrodisiaca

Love Potion bevat onder andere rozemarijn, hibiscus, rozen, alsem, paradijszaad en Japanse sansho. Andere ingrediënten van de gin zijn jeneverbes, granaatappel en roze peper. Rozemarijn is volgens Cuyvers het favoriete kruid van de Aphrodite, de Griekse godin van de Liefde en Schoonheid. Cuyvers: “En de geur van rozen en hibiscus past toch ook bij een love potion”.

Cuyvers ontdekte alsem op een beurs bij een kruidenvrouw. De Griekse schrijver Hippocrates inschreef het kruid als een afrodisiacum. “Keizer Nero moet er ook een heuse liefhebber van zijn geweest”, aldus Cuyvers in Het Laatste Nieuws. Op dezelfde beurs kwam hij in aanraking met Japanse sansho, bekend als ‘elektriciteits kruid’. Het veroorzaakt een tintelend gevoel in de mond. En tot slot paradijszaad. Cuyvers: “Dat is een kruid dat in de achttiende en negentiende eeuw voor elixirs werd gebruikt en stond bekend om nogal seksueel opwekkend te zijn.” Onrechtmatig bezit van dit kruid kon leiden tot een boete van 200 Goudfrank.

Valentijnsdag

Op Valentijsdag, 14 februari, organiseert Sterkstokers een speciale degustatie-cocktailavond. Tien singles kunnen hiervoor een gratis ticket winnen door het bericht op de Facebookpagina van de distilleerderij te liken en te delen.

Sterkstokers

De distilleerderij Sterkstokers is gevestigd in de Antwerpse Kempen. In het assortiment zitten gins, jenevers, vermouth, wodka, rum, likeuren en whisky. De dranken zijn te krijgen onder het huismerk en als private label. De distilleerderij organiseert regelmatig degustaties waarbij ze de bezoekers tonen hoe zij hun sterke dranken maken en vertellen over de geschiedenis van alcohol.

Bron: Het Laatste Nieuws / Sterkstokers