Biersommelier Bart van Kleef: 'Als bier mocht kiezen, zat het op blik'

20 december 2019

Volgend jaar, op 6 en 7 september vindt More than Drinks Inspiration! voor het eerst plaats in de Beursfabriek Nieuwegein. Deze beurs biedt naast exposanten ook een uitgebreid programma van sprekers. De organisatie maakte 18 december weer een nieuwe naam bekend: Biersommelier Bart van Kleef.

Bart van Kleef is een gediplomeerd Biersommelier met meer dan twintig jaar ervaring in de (internationale) bierwereld. Ooit als student achter de bar in een biercafé in Nijmegen beland, werd hij meteen gegrepen door de geschiedenis achter al die bieren. Als trainer en docent verhaalt hij graag over bier in de breedste zin en deelt met enthousiasme al zijn opgedane kennis.

Op More than Drinks Inspiration 2020 vertelt hij over de ontwikkeling van verpakking. Denk hierbij aan amforen en kruiken tot houten vaten, van fles en fust tot blik, waarbij blik het belangrijkste gedeelte in beslag neemt.

More than Drinks Inspiration! is het nieuwe vakevenement voor de gehele drankenbranche. Van leveranciers tot slijters tot groothandel en retail. Alea Publishers en de redactie van vakblad More than Drinks! bedachten een nieuw concept met als doel de hele branche op de hoogte te brengen van de actuele stand van zaken in de drankenretail. Er is een uitgebreide beursvloer waar klanten en aanbieders elkaar kunnen treffen.

De beurs onderscheidt zich door korte, dynamische, informatieve en inspirerende seminars en workshops. Hier geven toonaangevende sprekers hun visie op het vak en tips voor een betere bedrijfsvoering en rendement. Naast Bart van Kleef spreken onder andere Arina van Leenen van wijnlandgoed Betuws Wijndomein, Jan-Paul Rutten van de Gulpener Bierbrouwerij, Marco Philipsen van Mitra drankenspeciaalzaken en Stijn Deelen van de Vereniging Nederlandse Brouwers.

Altijd op de hoogte blijven?