Coca-Cola stapt over op flessen van gerecycled plastic

8 september 2020

Coca-Cola Nederland heeft aangekondigd dat ze volledig overstappen op flessen van 100 procent gerecycled plastic. De frisdrankgigant begint met de kleine flesjes en in 2021 volgen de grote flessen. Hiermee bespaart de Nederlandse afdeling van Coca-Cola ruim 10.000 ton nieuw plasticen vermindert de CO2-uitstoot met 21 procent.

Coca-Cola introduceerde eerder al 100 procent gerecycled plastic flessenbij de merken Chaudfontaine en Fuze Tea. Binnen Coca-Cola is Nederland het tweede land waar deze stap genomen wordt, Zweden was het eerste land dat de overgang maakte.

“Dit is weer een belangrijke stap voorwaarts, maar we weten dat onze totale opgave groter is. We blijven werken aan het verminderen van verspilling en onnodig verpakkingsmateriaal waar dat kan, zoals het lichter maken van verpakkingen, duurzamer grondstoffengebruik en het recyclen van eigen afvalstromen”, vertelt Jaap Wassink, VP & Country Director Coca-Cola European Partners Nederland.

Meer duurzame verpakkingen

Het overstappen naar flessen van 100 procent gerecycled plastic is onderdeel van de duurzaamheidsambities van Coca-Cola. In Nederland werkt het bedrijf al lang aan het verduurzamen van verpakkingen en betrekt hier ook consumenten bij. Ze introduceerden onder andere de zomercampagne ‘Don’t buy Coca-Cola if you don’t help us recycle’. Hiermee probeerden ze mensen te stimuleren om te recyclen. Coca-Cola streeft ernaar om in 2030 voor  de verkoop van elke verpakking een ander blikje of flesje te recyclen.

“Zwerfafval is een serieus maatschappelijk probleem waar we ons hard voor maken, door onder meer de samenwerking op te zoeken met relevante partners. Als grote speler op de Nederlandse markt hebben we de verantwoordelijkheid om voorop te lopen in de verduurzaming van de frisdrankindustrie”, aldus Ben Bijnens, Country Director Coca-Cola Nederland. 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?