De beste alcoholvrije bieren van 2020

Alcoholvrij bier is een populair, gezond en smaakvol alternatief. Afgelopen jaar steeg dit segment met maar liefst 32 procent. Steeds meer mensen kiezen voor alcoholvrij. Biercommunity Bierista zet de meest populaire alcoholvrije bieren op een rijtje.

Hop

Hop is een belangrijk ingrediënt voor bier. Het is het kruidenbuiltje van de bierbrouwer. Een populaire alcoholvrije bier met frisse en fruitige hoptonen zijn volgens Bierista Bavaria 0.0 IPA. Dit is een India Pale Ale, een biersoort met extra veel hop. Het bier heeft een frisse hoppige bite met een ronde bitterheid en frisse fruitige tonen van overwegend citrusfruit.

Een andere populaire variant is Playground alcoholvrije IPA van de Utrechtse brouwerij vandeStreek. Dit bier won verschillende nationale en internationale prijzen. Tot slot noemt Bierista Jopen NON IPA. De bierbrouwer uit Haarlem maakt een hele range craftbieren. Jopen NON IPA is het alcolvrije zusje van het bekroonde Mooie Nel.

Pils

In Nederland is pils nog steeds het meest gedronken bier. Er gaat ook weinig boven een verfrissend pilsje. De kwaliteit van de alcoholvrije pilseners is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Bierista noemt Heineken.  Volgens de bierkenners is deze brouwer erin geslaagd om een alcoholvrij bier te brouwen dat nauwelijks nog te onderscheiden is van een alcoholhoudend pils. Met bijna een 7 is dit een hoog gewaardeerd alcoholvrije pilsener. Niet voor niets is Heineken 0.0 marktleider in ons land.

De tweede pilsener die Bierista noemt is Hertog Jan 0.0. De Bierista’s roemen dit bier vanwege de toegankelijkheid, de lichte mouttonen en de karaktervolle bittere afdronk. En tot slot het Duitse Jever Fun. Een uiterst droge Pilsener met veel kruidige aroma’s. Met een 8,5 is dit bier door Bierista’s de hoogst gewaardeerde alcoholvrije Pilsener.

Meer moois zonder alcohol

Naast de pilsener en de hoppige bieren zijn er nog meer alcoholvrije varianten, zoals witbieren, weizens een zelfs abdijbieren.De bierkenners van Bierista adviseren Leffe 0.0, het eerste alcoholvrije abdijbier ter wereld. Het is een alcoholvrij blond bier met  een volle smaak.

Met een 7,5 is Brugse Sportzot van Brouwerij De Halve Maan uit Brugge een ander alcoholvrij alternatief. Volgens de bierkenners smaakt ook dit bier als een Belgisch blond biertje. Een goede alcoholvrije Weizen is Weihenstephaner Hefeweissbier Alkoholfrei. Deze scoort een 7,7.

En tot slot noemen de Bierista’s Bavaria 0.0 Wit. Dit frisse en fruitige Witbier is op een Belgische leest geschoeid, maar gebrouwen in het Brabantse Lieshout. De Bierista’s geven dit bier een dikke 7.

Over Bierista

Bierista is met ruim 2200 gediplomeerde bierliefhebbers de grootste biercommunity van Nederland. Bierista heeft een online bieropleiding waarmee alle bierliefhebbers bierkennis kunnen opdoen en hun bierdiploma kunnen halen.