Digitaal platform Local Heroes beschermt lokale winkeliers en hun klanten in crisistijd

local heroes

Via een app al je boodschappen afnemen bij lokale ondernemers? Vanaf vandaag kan het in Amsterdam West. Door het coronavirus is de lancering van de app met zes weken vervroegd, aldus Maarten Coumans, oprichter van het bedrijf Local Heroes.

De roep van het kabinet om zo min mogelijk het huis te verlaten en drukke plekken -zoals een markt- te vermijden, zet het bestaansrecht van kleine ondernemingen flink onder druk. Een enkele onderneming is niet opgewassen tegen de grote (digitale) spelers in de markt. Maar samen met 23 andere kleinere ondernemers misschien wel.

Via de app, kan de consument zijn boodschappen veilig en op afstand afnemen, bijvoorbeeld van de lokale bakker en/of visboer. Alle verschillende producten worden aangeboden op een plek, zodat iemand die boodschappen wil inslaan fysiek noch digitaal niet langs verschillende (web)winkels hoeft. Dat bespaart tijd en moeite. De boodschappen worden thuisbezorgd of opgehaald bij een Pick up point. Fysiek contact is niet nodig, zodat zowel de consument als de ondernemer beschermd is tegen besmettingen zoals SARS-CoV-2. Digitalisering biedt Nederland - juist in de tijden van crisis - kansen voor de toekomst.

Foodlog

Dossiers
Lees ook
Supermarktomzet groeit in 2021 door dankzij boost coronavirus

Supermarktomzet groeit in 2021 door dankzij boost coronavirus

Supermarkten boeken dit jaar record-omzetten als gevolg van de coronacrisis. Hoe zal volgend jaar voor hen uitpakken?

Texelse Bierbrouwerij kiest voor NetSuite + Crafted ERP van FoodQloud

Texelse Bierbrouwerij kiest voor NetSuite + Crafted ERP van FoodQloud

Om de volgende stap in het groeiproces te kunnen faciliteren heeft de Texelse Bierbrouwerij besloten een nieuw Enterprise Resource Planning (ERP)-systeem te implementeren. Thijs Weber, CFO van de Texelse Bierbrouwerij: “Met NetSuite + Crafted ERP van Quistor FoodQloud kiezen we voor een toekomstbestendige cloud-based bedrijfsapplicatie, specifiek voor...

Hooghoudt organiseert online jeneverproeverij

Hooghoudt organiseert online jeneverproeverij

Hooghoudt ziet in deze tijd van corona twee nieuwe trends ontstaan. Zoom borrels en online pubquizes. De jeneverproducent geeft hier nu een eigen draai aan en organiseert een online jeneverproeverij.