Digitale Rijpingskelder voor Hertog Jan Grand Prestige

Hertog Jan Grand Prestige Foto: Hertog Jan

Hertog Jan lanceert het online platform de digitale Rijpingskelder, waar het rijpingsproces van Grand Prestige-bier online gevolgd kan worden. Het proces van het rijpen en de verrassende smaakontwikkeling die hieruit voortkomt, is te zien in de laatste aflevering van de documentaire-reeks van Hertog Jan.

Hertog Jan Grand Prestige

De 5-delige documentaire-reeks van Hertog Jan gaat over de verhalen achter verschillende Nederlandse bieren. In de laatste aflevering ontdekt journalist Joris Vermeer de verrassende smaakontwikkeling van Grand Prestige. Met Meesterbrouwer Gerard daalt hij af in de kelder van de Hertog Jan Brouwerij in Arcen, waar het bier wel zes tot acht jaar gerijpt wordt voor een nog vollere, intense smaakbeleving. Samen proeven ze van een Grand Prestige uit drie verschillende brouwjaren.

Aan het einde van de aflevering maakt Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven twee verschillende soorten bonbons met Grand Prestige. De eerste bonbon haalt om de chocoladesmaak die Grand Prestige van nature heeft naar boven. De tweede bonbon heeft als hoofdingrediënt een gerijpte Grand Prestige uit 2012.

&index=6&list=PL5ZwbT8x20JlvLrRuHF7sjp6BL_nZ3fKY&t=0s

Digitale Rijpingskelder

Door het jarenlange rijpen verdwijnt de bitterheid uit Grand Prestige en krijgt het bier een smaak en geur die doet denken aan een portwijn. Sommige bierliefhebbers laten hun Grand Prestige in hun eigen kelders rijpen. Nu kan het rijpingsproces ook online gevolgd worden in de digitale Rijpingskelder.

Op dit online platform houdt Meesterbrouwer Gerard de eigenaren van de flessen Grand Prestige op de hoogte van wat er precies gebeurt tijdens het rijpingsproces in hun fles, en krijgen ze een overzicht van het aantal flessen dat verspreid door Nederland en daarbuiten ligt te rijpen. Ook worden er tips gegeven voor optimale bewaarcondities, zodat iedereen zijn eigen fles kan laten rijpen.

Grand Prestige Dag

Elke derde zaterdag van november staat bij Hertog Jan volledig in het teken van dit bier. De Hertog Jan Grand Prestige Dag vindt dit jaar plaats op zaterdag 24 november en biedt onder andere een bezoek aan de brouwerij, workshops, hapjes en de mogelijkheid om gerijpte flessen Grand Prestige te kopen – de enige dag in het jaar waarop dat kan.

Grand Prestige wordt met vier verschillende mouten gebrouwen en is een gerstewijn met een fruitige geur en een bitterzoete afdronk, waarin gebrande moutsmaken als karamel, cacao en koffie te ontdekken zijn. Het lievelingsbier van de Meesterbrouwer heeft in 2014 en 2018 een gouden medaille gewonnen op de World Beer Cup en kreeg dit jaar nog een platina onderscheiding bij Meininger’s International Craft Beer Awards.

Lees ook
Blockchain voor wijn

Blockchain voor wijn

Accountantsbureau Ernst&Young ontwikkelt samen met Blockchain Wine het Tattoo-Wijnplatform. Dit blockchain-aangedreven platform heeft als doel de authenticiteit en oorsprong van nieuwe en vintage wijn te bepalen. Tattoo staat voor traceerbaarheid, authenticiteit, transparantie, oorsprong en mening (opinion). Op den duur zal het platform meer...

Rood of wit? Dit zegt je wijnvoorkeur over je persoonlijkheid

Rood of wit? Dit zegt je wijnvoorkeur over je persoonlijkheid

Heb je een voorkeur voor witte wijn of voor rode wijn? Dat zegt iets over je persoonlijkheid. Dit blijkt uit een onderzoek van Coravin. Kijk je graag naar Game of Thrones, ben je introvert en houd je van reizen? Dan ben je waarschijnlijk een rode wijn drinker!

Joey de Kruijf opent wijnbar Pierre par CP

Joey de Kruijf opent wijnbar Pierre par CP

SVH Meestergastheer Joey de Kruijf opende dinsdag 28 mei de wijnbar Pierre par CP in Den Haag. Hier schenkt hij wijn uit de wijnvoorraad van restaurant Central Park. Het assortiment bestaat uit exclusieve en toegankelijke wijnen van over de hele wereld.