Gin Festival Amsterdam wordt DRINKS AMSTERDAM

Drinks Amsterdam_foto

Foto: DRINKS AMSTERDAM

Na vier edities gaat het Gin Festival Amsterdam uitbreiden. Onder het nieuwe concept is er niet alleen aandacht voor de nog altijd populaire gin, maar ook voor nieuwe dranken en trends. Dit alles gebeurt onder de nieuwe naam DRINKS AMSTERDAM. 

Het vernieuwde evenement vindt in 2020 plaats op 16 mei in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Het thema is Taste the Future. Op de beursvloer wordt een grote variëteit aan drankcategorieën gepresenteerd. Bezoekers kunnen op interactieve wijze kennismaken met de nieuwste dranktrends. Van alcohol tot non-alcohol en van mixers tot nieuwe technieken waarmee de perfecte cocktail kan worden gemaakt.

Workshops en seminars

Verschillende professionals uit de drankenindustrie geven bij DRINKS AMSTERDAM workshops en seminars. Bezoekers hebben de mogelijkheid om meester distillateurs aan het werk te zien. Ook zijn er professionele bartenders aanwezig met tips en trucs over het shaken van een cocktail. Op de beursvloer vertegenwoordigen vele ondernemers hun merk.

Dranken

Gin blijft een belangrijk gedeelte van het event. Deze drank is nog altijd volop in beweging. Een andere focusdrank is het door-en-door Hollandse jenever; dat zich zowel op het vlak van productie, rijping als mixen op geweldige wijze aan het ontwikkelen is.

Op de beurs komt een speciale ruimte voor rum, waar diverse rumhuizen zich voorstellen aan de bezoekers. Albert van Beeck Calkoen: “Ik voorspel al een tijdje dat rum de nieuwe grote dranktrend wordt voor het aankomende decennium. Deze reus heeft te lang in de schaduw gestaan.”

Duurzaamheid

Voor het vijfde jaar op rij streeft de organisatie van de beurs naar een volledig plasticvrije omgeving. Alle dranken worden in een glas geserveerd. Daarnaast ontvangt de bezoeker een eigen glaasje om onbeperkt mee te kunnen proeven. Hierbij staat het verantwoord alcoholgebruik voorop.

 

 

 

Dossiers
Lees ook
Easyfairs bereidt zich voor op events in 1,5 meter-samenleving

Easyfairs bereidt zich voor op events in 1,5 meter-samenleving

Easyfairs Nederland gaat evenementen volgens de 1,5 meter-samenleving inrichten. Op deze manier wil de beursorganisator vanaf september weer evenementen kunnen laten plaatsvinden. De organisatie denkt onder andere aan ‘time slots’ voor bezoekers en een verruiming van de gehele beursindeling.

Volop inspiratie op Vinexpo Paris 2020

Volop inspiratie op Vinexpo Paris 2020

Van 10 tot en met 12 februari vindt de beurs Vinexpo Paris plaats, tegelijkertijd met Wine Paris. Deze beurzen bieden een representatief aanbod van Franse en internationale wijnen en gedistilleerd. Naast de beursvloer staan er verschillende lezingen en masterclasses op het programma.

Festival The Spirit of Maastricht nu ook voor zakelijke markt

Festival The Spirit of Maastricht nu ook voor zakelijke markt

Het whisky- en spiritsfestival The Spirit of Maastricht vormt samen met de horecavakbeurs BBB Maastricht een joint venture. Dankzij deze samenwerking richt het festival zich dit jaar voor het eerst ook op de zakelijke markt. Het festival vindt dit jaar plaats op 27 en 28 oktober. Tijdens The Spirit of Maastricht presenteren grote distilleerders...