Gold & Green wint Horecava Innovation Award 2020

Horecava Innovation Award 2020

Foto: Horecava

Gold & Green heeft de Horecava Innovation Award 2020 gewonnen met het product Pulled Oats, een alternatief voor vlees. Winnaar van de Duurzaamheid Award Karel de Vos is Karma Shoarma van het gelijknamige bedrijf uit Haarlem. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de opening van de Horecava.

Uit de ruim 170 ingezonden innovaties heeft de jury zestien producten en diensten genomineerd na een eerste jury-ronde. In een tweede ronde pitchten de gelukkigen hun producten en diensten bij de jury.

Overall Winnaar

De negentien koppige deskundige jury kiest voor Pulled Oats als overall winnaar. Deze vleesvervanger is volgens de jury grensverleggend met opvallende de technologische innovatie. "Deze winnaar heeft de jury keer op keer verrast. Het laat zien dat het een kwalitatief hoogwaardig ontwikkeld product die een unieke smaakervaring creëert. Bijzonder is dat dit volwaardige plantaardige vleesalternatief bestaat uit alleen maar natuurlijke ingrediënten. Het product is eenvoudig toepasbaar. Een echte duurzame innovatie en daarom een terechte winnaar in de categorie Food & Beverage en Overall Winnaar van de Horecava Innovation Award 2020", aldus het juryrapport. 

Winnaars verschillende categorieën

Naast de overall winnaar zijn er ook nog de categorie winnaars. In de categorie Equipment & Services komt Booq QR-Bestellen van Eijsink uit Hengelo als winnaar uit de bus. "Deze winnaar versmelt verschillende deelinnovaties in een totaal ontzorgpakket en verbetert hierdoor het ondernemen in de horeca. Een oplossing voor de personeelsproblematiek, hogere omzet, betere marges en een moderne beleving. Een prachtig geïntegreerde innovatie", aldus de jury.

In de categorie Concepts, Interior & Design is de prijs voor The Lucky Cup van You Lucky Bird uit Apeldoorn. "The Lucky Cup is een zeer doordacht en duurzaam totaal concept. Aan het einde van de keten wordt er een circulaire oplossing geboden voor een enorme berg koffieafval middels een zeer hoogwaardig product dat geheel is doorontwikkeld én aan het begin van de koffieketen wordt er structureel geïnvesteerd in de educatie van de koffieboeren van morgen", aldus de jury.

In de categorie Digital, Apps & Social Media is Gangmakers de winnaar met De Hospitality App en Community. De jury laat weten: "Met Gangmakers creëer je als ondernemer je eigen groep ambassadeurs die je beloont als ze (eerder) naar je café of restaurant komen. Het is een veelbelovend platform dat op een slimme manier tegenwicht biedt aan de trend om steeds later ‘uit’ te gaan."

Duurzaamheid Award Karel de Vos

En tot slot is de Duurzaamheid Award Karel de Vos uitgereikt aan Karma Shoarma van het gelijknamige bedrijf uit Haarlem. Deze winnaar is gekozen uit alle genomineerden van de Horecava Innovation Award. "Blij verrast door smaak en structuur van deze spit roasted knolselderij-shoarma", volgens de jury. "In de stoere foodtrucksetting zal dit vleeseters bewegen richting plantbased snacken. Op basis van lokale producten, vrijwel no waste geproduceerd; een ultiem duurzame winnaar!" Duurzaamheid Award is vernoemd naar oprichter en eerste voorzitter van de Horecava Innovation Award.

Dossiers
Lees ook
Bartender Raysa Straal wint tweede oneUNIT cocktailcompetitie

Bartender Raysa Straal wint tweede oneUNIT cocktailcompetitie

Op de Horecava heeft bartender Raysa Straal de tweede oneUNIT cocktailcompetitie gewonnen. Deze competitie is tevens de start van het vervolg van de bewustwordingscampagne onder Nederlandse bartenders. Het doel is om barpersoneel te wijzen op verantwoord alcohol schenken. In het kader van deze campagne worden in 2020 verschillende nieuwe competities...

Start van de Horecava

Start van de Horecava

Vandaag, 13 januari, om 10.00 openen de deuren van de RAI Amsterdam voor de 64e editie van Horecava. Deze editie staat in het teken van voedselverspilling, veggie & vegan en Brasserie 2050. Op de beurs vinden de bezoekers vele innovaties zoals vegetarische tonijnsushi, oplossingen voor personeelsproblematiek, koffiekopje van koffiedrab, chips van vlees...

Horecava en HorecaNetwerk.nl lanceren nieuw online platform

Horecava en HorecaNetwerk.nl lanceren nieuw online platform

Uit onderzoek van de Horecava blijkt dat de bezoekers van de beurs grote behoefte hebben aan informatie. Zoals informatie over leveranciers en producten, trends en ontwikkelingen, maar ook tips en kennis om de bedrijfsvoering te verbeteren. Daarom lanceert de vakbeurs samen met Horecanetwerk een nieuw online platform. De introductie vindt plaats in...