AB InBev maakt zoute snacks van reststroom

reststroom AB InBev Bierbrouwer AB InBev gaat zijn graanresten verwaarden door er zoute snacks van te maken. De Amerikaanse startup Protes gaat hierbij helpen. De graanchips zullen vanaf begin 2020 verkrijgbaar zijn.

In de samenwerking met AB InBev wordt het draf, het graanafval van de bierproductie, verwerkt tot gezonde hartige snacks. Dit graanafval wordt normaal gesproken gebruikt als diervoerder, maar wordt nu verwerkt tot chips en popcorn voor menselijke consumptie. Waarschijnlijk komen de graan-snacks begin 2020 op de markt.

Protes maakt al sinds 2013 gezonde snacks die rijk zijn aan eiwitten en een laag aantal calorieën hebben. Met behulp van erwten- en wei-eiwitten maakten ze eerder al chips en popcorn. Hiermee spelen ze in op de trend van gezonde voeding: consumenten willen steeds meer eiwitten in hun voeding en steeds minder koolhydraten en suikers.

Restproduct

Dit is niet de eerste keer dat AB InBev inzet op een product van haar productieresten. In 2017 brachten ze het drankje Canvas op de markt, dit is een plantaardig melkdrankje gemaakt van gerst. Het verwaarden van afgedankte ingrediënten of materialen is onderdeel van een toenemende aandacht voor duurzaamheid.

Bron: EVMI

Dossiers
Lees ook
Hertog Jan past receptuur 0.0 bier aan

Hertog Jan past receptuur 0.0 bier aan

De brouwers van Hertog Jan hebben de receptuur van Hertog Jan 0.0 aangepast. De smaak van het alcoholvrije bier lag volgens de brouwers nog te ver van de originele pilsener af.

Nederland grootste bierexporteur van EU

Nederland grootste bierexporteur van EU

Nederland exporteerde in 2020 voor ruim 2 miljard euro bier, waarvan 121 miljoen euro alcoholvrij bier. Hiermee is Nederland de grootste bierexporteur van de EU en na Mexico de grootste bierexporteur ter wereld. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

MissPublicity viert 18e verjaardag met speciaal witbier

MissPublicity viert 18e verjaardag met speciaal witbier

MissPublicity bestaat 18 jaar. Om dit te vieren lanceert het Rotterdamse pr-bureau een speciaal witbier. Oprichter en eigenaar Clarissa Sarah Slingerland ontwikkelde samen met Scheldebrouwerij E.V.I. Een Belgisch witbier infused met door pastaketen Spaghetteria gemaakte Limoncello.