Amerikaans bier bij Lagunitas Tapkabinet

Lagunitas Tapkabinet_logo Eind 2018 opent in de Amsterdamse Pijp het biercafé Lagunitas Tapkabinet. Het café serveert bijzondere tap- en speciaalbieren, waaronder de limited editions van het Amerikaanse biermerk Lagunitas. Het tapkabinet is de eerste horecazaak van Lagunitas buiten Amerika .

Lagunitas Tapkabinet

“In Amerika heeft Lagunitas al meerdere eigen taprooms", vertelt aan horecaondernemer Reinout Ezinga, die samen met Sikko de Jong aan het roer van het biercafé staat. "Wij krijgen de unieke kans om in Nederland de eerste taproom te openen buiten Amerika met een prachtige reeks vernieuwende en bijzondere bieren die in Nederland alleen bij ons verkrijgbaar zijn.” Beide ondernemers hebben veel ervaring met buurtgerichte horeca. De link met Lagunitas was hierdoor snel gemaakt aangezien dit biermerk zich ook focust op de lokale gemeenschap. “Bij TapKabinet gaat dit tot uiting komen door meerdere evenementen per week gericht op mensen uit de buurt. Denk aan akoestische live muziek, goede doelen- en spelletjesavonden.”

Naast bier kunnen klanten ook bij het Lagunitas Tapkabinet terecht voor lunch en diner. Op de menukaart komt een mix van Amerikaanse en Nederlandse gerechten te staan. Voor de lunchmenu bestaat Hollandse lunchgerechten met ingrediënten van de markt. Daarnaast gaat Lagunitas TapKabinet huisgemaakte kibbeling serveren, nacho’s, dirty fries food en brood, worst en kaas gemaakt van Lagunitas bier. Ook komen er diverse milkshakes op het menu.

Lagunitas Tapkabinet Huiskamer-gevoel

De locatie is de voormalig Chocolate Bar, om de hoek van de Albert Cuypmarkt. Ezinga woonde vroeger om de hoek van deze vervlogen hotspot en droomde altijd van een dergelijke locatie. Nu maakt hij samen met zijn compagnon deze droom waar en creëren zij een plek waar Amsterdammers samenkomen en buurtbewoners hun tweede huiskamer vinden. Voor het interieurontwerp werken de ondernemers samen met Paper Island. “Er is bewust gekozen voor een sfeerbouwer in plaats van een interieurbouwer”, aldus Ezinga. “Het wordt een uitnodigende zaak met veel kleur, retro, freaky elementen en een fijn terras.”

Lagunitas TapKabinet creëert een huiskamergevoel waar gasten spelletjes kunnen doen; een speeltuin voor volwassenen. Denk aan ouderwetse bordspellen maar ook een Arcade spelkast. Tevens bieden ze een podium aan akoestische muzikanten en besteden ze aandacht aan goede doelen met maandelijkse events. Ezinga: “Lagunitas is een merk voor vrije geesten en daar sluiten we ons volledig bij aan. Ook delen we de boodschap dat we graag iets terug doen voor de maatschappij. We zijn nog op zoek naar personeel dat zich hierin kan vinden. Mensen die zichzelf niet al te serieus nemen maar wel met een passie voor craft beer!”

 
Dossiers