Bacardi lanceert premium rum Gran Reserva Diez

Barcardi Gran Reserva Diez

Bacardi voegt een nieuwe premium rum toe aan hun portfolio, Bacardi Gran Reserva Diez. Dit is een donkere rum met gouden gloed die minimaal 10 jaar onder de Caribische zon is gerijpt. 

De Bacardi Gran Reserva Diez wordt vakkundig gemengd, gerijpt in verkoolde witte eiken vaten en heeft volgens de makers een zachte finish doordat de rum door houtskool wordt gefilterd. Gran Reserva Diez kan het beste puur of met ijs worden gedronken: zo komen de frisse tonen van banaan, peer en tropische meloen die in balans worden gehouden met gekarameliseerde vanille en eiken optimaal naar voren.

Premiumisation

De rum is de nieuwste toevoeging aan Bacardi's portfolio van gerijpte rums. In April 2018 kwam Bacardi Añejo Cuatro op de markt en daarvoor, in 1995, de premium rum Bacardi Reserva Ocho in 1995. Bacardi breidt het portfolio uit als reactie op de groeiende ‘premiumisation’ trend. Dat wil zeggen: de verkoop van premium rums groeide het afgelopen jaar met 18 procent en vertegenwoordigt nu 14 procent van de totale rum sector.

“Binnen de rum categorie hebben we een grote shift richting premiumisation geobserveerd, dus de beslissing om ons premium portfolio te laten groeien lag voor de hand” zegt Tine van Nevel, Brand Director - Europa, voor BACARDÍ Rum. “We zijn erg enthousiast om Bacardi Gran Reserva Diez aan Nederland voor te stellen en zijn ervan overtuigd dat het zich bij Cuatro en Ocho zal voegen als een andere must-have in de drankkast van iedere rum liefhebber!” 

 

Dossiers
Lees ook
Botanische rumdistilleerderij in Amsterdam

Botanische rumdistilleerderij in Amsterdam

Het leven -en rum- is beter met de juiste ingrediënten, aldus Ruben Maduro, eigenaar van Neerlands enige rumdistilleerderij. Het vat zijn visie voor Spirited Union Distillery ’s, waarmee hij plantaardige rum maakt, goed samen. Naast verantwoordde rum, organiseert Maduro ook workshops en tastings.

De status van rum in Nederland

De status van rum in Nederland

Rum. Veel mensen associëren deze drank met de tropen, met verre oorden met palmen en hangmatten. Wat is de status van rum in Nederland en wat zijn de nieuwe ontwikkelingen? Tess Posthumus en Timo praten hierover met Andrew Nicholls, eigenaar van het rum-merk William George.

‘Aandacht voor maken van’

‘Aandacht voor maken van’

Deze editie van More Than Drinks! staat in het teken van ‘the making of’. We besteden extra aandacht aan de manier waarop bepaalde producten worden gemaakt of tot stand komen. Zo praat ik met Andrew Nicholls over rum en bespreken we hoe het tegenwoordig staat met rum in Nederland. Wat veel mensen niet weten is namelijk dat ontzettend veel rum uit ons...