De zelfsturende ondernemer

De zelfsturende ondernemer_cover

Ondernemen is een spannend avontuur. Zeker op dit moment. Maar ook in makkelijker tijden heb je de omstandigheden niet helemaal in de hand. Vroeg of laat kom je voor lastige keuzes te staan. Zal ik uitbreiden? De zaak verkopen? Mijn assortiment veranderen? De adviezen in De zelfsturende ondernemer helpen om in elke situatie meer grip te krijgen.

In 2018 ondernam Johan de Meij, begeleider van ondernemers in de retail, een spannend zeilavontuur. De tocht eindigde dramatisch. De Meij trok er lessen uit voor ondernemers en beschreef die in De zelfsturende ondernemer. De timing kan volgens De Meij niet beter. ‘Ik spreek momenteel alleen maar ondernemers die in zeer zwaar weer verkeren of die veel te veel wind mee hebben. Sommige supermarkten draaien topomzetten en maken zich zorgen over de logistiek en de gezondheid van hun medewerkers. Andere ondernemers hebben ineens niks meer te doen en moeten snel lastige keuzes maken.’

De feiten onder ogen zien, bereid zijn je koers te veranderen, op tijd ingrijpen, al die kwaliteiten heb je nodig in je onderneming én in een solotocht over de Atlantische Oceaan. De Meij maakte het zelf mee. Onderweg glijdt hij uit op zijn schip en breekt een paar ribben. Groggy van de pijn slaat hij alarm. Een Russisch schip reageert op zijn oproep. ‘Ben je bereid je schip te verlaten?’, vraagt de kapitein. Een dramatische keuze, na zo veel voorbereiding en planning.

In De zelfsturende ondernemer illustreert De Meij de lessen die hij heeft geleerd met herkenbare voorbeelden van ondernemers uit zijn praktijk. Over de supermarkteigenaar die tonnen in zijn zaak steekt en plotseling om de hoek een concurrent ziet verschijnen. Over ondernemers die tegen beter weten in blijven doorgaan en ondernemers die te snel de hoop opgeven. De zelfsturende ondernemer biedt herkenning en inspiratie voor iedereen met een eigen zaak.

Voor lezers van de tijdschriften van Alea Publishers is er een speciale aanbieding voor een speedcoachgesprek met Johan de Meij. Samen met jou kijkt hij naar de belangrijkste vragen waar je nu voor staat, en geeft hij advies. Bekijk nu deze aanbieding!

 

Dossiers
Lees ook
Easyfairs: Bezoekers spreken vertrouwen uit in Empack Utrecht 2020

Easyfairs: Bezoekers spreken vertrouwen uit in Empack Utrecht 2020

Beursorganisator Easyfairs is klaar voor de organisatie van Empack Utrecht 2020. De vakbeurs voor de verpakkingsindustrie stond in eerste instantie gepland in maart, maar is vanwege het coronavirus verplaatst naar 15, 16 en 17 september 2020. Inmiddels heeft Easyfairs alle denkbare protocollen klaarstaan om verpakkingsprofessionals op een veilige en...

Houwers Groep organiseert live Q&A's op Facebook

Houwers Groep organiseert live Q&A's op Facebook

Hoe kun je er voor zorgen dat jouw omgeving zo coronaproof mogelijk is? Veel ondernemers hebben vragen over voedselveiligheid en hygiëne in deze tijd. Daarom organiseert Houwers Groep tot de bouwvak elke vrijdag een live Q&A op Facebook.

Detailhandel Nederland onderzoekt naleving coronaprotocollen

Detailhandel Nederland onderzoekt naleving coronaprotocollen

Nu de coronamaatregelen wordt het weer drukker in Nederland. Het devies is niet langer blijf thuis, maar vermijd drukte. En dat merk je op straat en in de winkels. Detailhandel Nederland heeft daarom de handreiking ‘Verantwoord bezoek winkelgebieden’ opgesteld. Daarnaast loopt er een onderzoek of dit protocol en het protocol Verantwoord winkelen nog...