Drankenbranche in de media – week 16

22 april 2022 Redactie Food
Foto: Unsplash

Beste wijn van Argentinië heeft Nederlands tintje, Heineken gaat prijzen verhogen en 's werelds beste mede komt uit Leek. Wat kwam er deze week over de drankenbranche voorbij in de media? 

Verduurzaming
“Als het over de verduurzaming van ons voedsel gaat, wordt er vaak naar boeren gewezen”, staat er te lezen op Pointer. “Maar uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat de klant het grootste obstakel is in de omschakeling naar duurzame landbouw.”

Personeelstekort
Veel sectoren worstelen met een tekort aan personeel. Ook de drankenbranche. Hoe houdt je je medewerkers binnen? In het FD alles over het stay-gesprek. “In zogenoemde ‘blijfgesprekken’ kunnen leidinggevenden met hun teamleden bespreken of ze zich nog gelukkig voelen op hun werk. Een bindmiddel of te geforceerd?”

Beste wijn Argentinië
De beste wijn van Argentinië is de Pyros Limestone Hill Malbec 2018. Deze wijn heeft een Nederlands tintje volgens het AD. “Het merk is onderdeel van het wijnbedrijf Salentein Bodegas, dat door ondernemer Mijndert Pon in Argentinië is opgezet en gerund wordt door de Nederlandse ceo Sven Piederiet.”

Prijsverhoging Heineken
“Bierbrouwer Heineken geeft aan dat de prijs van een biertje de komende tijd kan stijgen”, meldt de Telegraaf. “Het bedrijf zal de kosten voor duurdere grondstoffen als graan waar mogelijk doorberekenen, geeft het aan bij de resultaten van het afgelopen kwartaal.”

Beste wijnen van 2022
In Quote een verslag van de prestigieuze Londen Wine Competition. Wat zijn de beste wijnen van 2022 volgens deze wijncompetitie?

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Bubbels
Op Omroep Flevoland is de documentaire Bubbels te zien. Orogrammamaker Gerard van Ommen volgt de Lelystadse vinoloog Silvia Anthonj. Zij probeert, terwijl ze ongeneeslijk ziek is, haar eiegn bubbelwijn te maken.

Hop Emmen Hop
Brouwerij Bartje en de supportersvereniging lanceren een speciaal FC Emmen-biertje. 'Hop Emmen Hop’ is een fris bier, vertelt Jan Braam van de brouwerij aan RTV Drenthe.

Beste mede
“'s Werelds beste mede komt uit Leek”, kopt RTV Noord. De omroep bezoekt Danique Staal uit Leek die in de prijzen viel tijdens het wereldkampioenschap in Polen. “De oudste én lekkerste drank ter wereld.”

 

Altijd op de hoogte blijven?