Grolsch presenteert twee nieuwe bieren

Grolsch IPA

Grolsch introduceert twee nieuwe bieren op de Nederlandse biermarkt. Allereerst Grolsch Radler Minder Zoet. Dit bier bevat geen toegevoegde suikers, maar alleen suikers uit echt vruchtensap. Het tweede bier is Grolsch Frisbittere IPA, een IPA met aroma's van citrus en tropisch fruit.

Radler Minder Zoet

Grolsch voegt Radler Minder Zoet toe aan de Radler 0.0 portfolio. Deze alcoholvrije Radler bevat uitsluitend de suikers uit echt vruchtensap, waardoor dit bier volgens de brouwer minder zoet is en smaakt. Er zitten geen toegevoegde suikers of zoetstoffen in. Het dit nieuwe bier wil de bierbouwer inspringen op de vraag naar dranken zonder toegevoegde suikers. 

Frisbittere IPA

Grolsch Frisbittere IPA is een lichttroebel bier met een alcoholpercentage van 5,5 procent. De geur kenmerkt zich door stevige citrus en fruit aroma's. In de mond maken deze aroma's plaats voor een frisbittere bite, aldus de brouwer. De aroma’s en smaak is grotendeels te danken aan het gebruik van de speciale samengestelde Aloha hop. Met deze introductie doet Grolsch een toevoeging aan het populaire IPA segment.

Frisbittere IPA is eerder al getest in het Grolsch Proeverij programma. In dit programma wordt een serie speciaalbieren gebrouwen in de Proefbrouwerij, deze bieren zijn verkrijgbaar in geselecteerde cafés. Vanwege het succes in de Proeverij is de IPA nu landelijk geïntroduceerd.

 

 

Dossiers
Lees ook
More Than Drinks Inspirations! verplaatst naar 12 en 13 september 2021

More Than Drinks Inspirations! verplaatst naar 12 en 13 september 2021

Vanwege de coronacrisis verschuift de Drankenbeurs More than Drinks Inspirations! naar 2021. Dat heeft organisator Alea Publishers, uitgever van onder andere More than Drinks! besloten na een rondgang in de drankenbranche. "We horen van steeds meer partijen dat ze het in deze situatie zowel financieel als organisatorisch niet verstandig vinden om mee...

Palm bracht Swinkels (Bavaria) niet wat het hoopte

Palm bracht Swinkels (Bavaria) niet wat het hoopte

Een verslikking, zo noemt het Belgische weekblad Trends de overname van de Belgische brouwerij Palm door Swinkels Family Brewers. De gewenste resultaten van vooral Palm bleven de afgelopen vier jaar uit. Swinkels, dat tot 2018 Bavaria heette, waardeert de Belgische tak af en leed daardoor vorig jaar een nettoverlies van €5,3 miljoen.

Bavaria brengt Bavaria IPA 6% op de markt

Bavaria brengt Bavaria IPA 6% op de markt

Bavaria introduceerde in 2019 Bavaria 0.0% IPA. Nu brengt de brouwer uit Lieshout ook een alcoholhoudende variant op de markt, Bavaria IPA 6%. Hiermee wil Bavaria inspelen op de groeiende vraag naar speciaalbier.