Grolsch presenteert twee nieuwe bieren

Grolsch IPA

Grolsch introduceert twee nieuwe bieren op de Nederlandse biermarkt. Allereerst Grolsch Radler Minder Zoet. Dit bier bevat geen toegevoegde suikers, maar alleen suikers uit echt vruchtensap. Het tweede bier is Grolsch Frisbittere IPA, een IPA met aroma's van citrus en tropisch fruit.

Radler Minder Zoet

Grolsch voegt Radler Minder Zoet toe aan de Radler 0.0 portfolio. Deze alcoholvrije Radler bevat uitsluitend de suikers uit echt vruchtensap, waardoor dit bier volgens de brouwer minder zoet is en smaakt. Er zitten geen toegevoegde suikers of zoetstoffen in. Het dit nieuwe bier wil de bierbouwer inspringen op de vraag naar dranken zonder toegevoegde suikers. 

Frisbittere IPA

Grolsch Frisbittere IPA is een lichttroebel bier met een alcoholpercentage van 5,5 procent. De geur kenmerkt zich door stevige citrus en fruit aroma's. In de mond maken deze aroma's plaats voor een frisbittere bite, aldus de brouwer. De aroma’s en smaak is grotendeels te danken aan het gebruik van de speciale samengestelde Aloha hop. Met deze introductie doet Grolsch een toevoeging aan het populaire IPA segment.

Frisbittere IPA is eerder al getest in het Grolsch Proeverij programma. In dit programma wordt een serie speciaalbieren gebrouwen in de Proefbrouwerij, deze bieren zijn verkrijgbaar in geselecteerde cafés. Vanwege het succes in de Proeverij is de IPA nu landelijk geïntroduceerd.

 

 

Dossiers
Lees ook
Comenius presenteert bier met eigen playlist

Comenius presenteert bier met eigen playlist

Vesting Brouwerij Comenius voorziet bierliefhebbers niet alleen van bier, maar ook van muziek. Het bier van de brouwer heeft eigen playlist. Zo wil de brouwer het in deze eenzame tijden thuis wat gezelliger maken.

Bierbrouwerij AB InBev steunt de horeca

Bierbrouwerij AB InBev steunt de horeca

Bierbrouwerij AB InBev kondigde 26 maart steunmaatregelen aan voor alle AB InBev horecaklanten. De brouwer stelt voor alle horecaklanten en pandeigenaren huurbetaling voor de maand april uit. Daarnaast neemt de brouwer aangebroken fusten en tankbier retour, met kosteloze vervanging door volle fusten of teruggave van liters kelderbier bij heropening...

Toast Ale maakt lokaal bier van brood

Toast Ale maakt lokaal bier van brood

Toast Ale, een brouwer uit het Verenigd Koninkrijk, is een samenwerking aangegaan met Brouwerij de Molen, Bakkerij Fuite en de Amsterdamse anti-voedselverspillingsorganisatie Taste Before You Waste. Het resultaat van deze samenwerking is blond bier met de naam People & Planet dat exclusief verkrijgbaar is bij online supermarkt Picnic.